Hamis fekete özvegypók, Steatoda sp, Amba, Kolhapur, Maharashtra, India.

Ez az igazi rovarhorror: egyetlen csípés változtatta rémálommá egy férfi nyaralását, majdnem meghalt

2024. szeptember 16. 14:15

Pókcsípés okozott súlyos egészségügyi problémákat egy brit férfinek, rémálommá változtatva ezáltal a nyaralását. Az 59 éves Nigel Hunt, a Scilly-szigetekről származó ablakszerelő egy este arra lett figyelmes, hogy egy pók megcsípte a hasán, ám kezdetben nem tulajdonított nagy jelentőséget az esetnek, pedig kellett volna - írja a Daily Mail.  

Miután egy pók megcsípte Nigel Huntot, a férfi nem tulajdonított különösebb figyelmet a csípésnek, folytatta mindennapi tevékenységeit, sőt, elutazott egy egyiptomi nyaralásra is. Azonban néhány nappal később állapota hirtelen romlani kezdett, és a csípés helye egyre nagyobbra duzzadt. Orvosi segítséget kért, majd kórházba került, ahol "húsevő betegséget" diagnosztizáltak nála.

Ez a ritka fertőzés akkor alakul ki, amikor a bőrön vagy a lágy szöveteken keletkezett seb baktériumokkal fertőződik. A baktériumok toxinokat termelnek, amelyek elpusztítják a környező szöveteket. Nigel Hunt esetében sebészeti beavatkozásra volt szükség, hogy eltávolítsák az elhalt szöveteket a hasából.

A háromgyermekes apa így emlékezett vissza a történtekre:

Miután megérkeztünk a repülőtérre és átestünk az ellenőrzéseken, elindultunk a beszálláshoz. Ekkor úgy tűnt, hogy minden elég gyorsan rosszra fordult: az indulási váróteremben rosszul lettem, és az út nagy részében a fejemet egy zacskóban tartottam.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az orvosok szerint a férfi életveszélyes állapotban volt, és ha nem kért volna időben orvosi segítséget, akár meg is halhatott volna. A férfi jelenleg lábadozik, de a sebe még mindig nyitott, és rendszeres kezelésre szorul.

Az eset kapcsán Hunt úr arra figyelmezteti honfitársait, hogy legyenek óvatosak a pókokkal. Az National Health Service (NHS - Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) adatai szerint 2022-23-ban 11 embert kezeltek kórházban pókcsípés miatt az Egyesült Királyságban, bár ez a szám csak a mérges pókok okozta eseteket tartalmazza, nem pedig a csípésből eredő fertőzéseket.

 

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 18. 21:17