19 °C Budapest
Woman sneezing in handkerchief at autumn

Bár a kánikulának vége, az ősz sem fenékig tejfel: így vészelhetjük át könnyen a hidegebb hónapokat

2024. szeptember 10. 16:45

Az őszi időszak beköszöntével sokan aggódnak az egészségük miatt. Egy táplálkozási szakértő szerint azonban néhány egyszerű lépéssel felkészíthetjük szervezetünket a hidegebb hónapokra - számolt be róla a brit DailyRecord.

Ahogy egyre jobban gázolunk bele az őszbe, a hőmérséklet csökkenése és a szárazabb levegő negatívan befolyásolhatja bőrünk állapotát. "A hőmérséklet csökkenése azt jelenti, hogy a levegő sokkal szárazabb, mint nyáron, ami végső soron elveszi a nedvességet a bőrből" - magyarázta el a lap kérdésére Shona Wilkinson, táplálkozási szakértő.

Szerinte a rövidebb nappalok és a kevesebb napfény miatt sokan tapasztalhatnak rosszkedvet is. Ez a szerotonin, az úgynevezett "boldogsághormon" csökkenő termelésével magyarázható.

Wilkinson három egyszerű lépést javasol az immunrendszer erősítésére. Elsőként a táplálkozás javítását ajánlja, különös tekintettel a probiotikumokban gazdag élelmiszerekre. Ilyenek például a kimchi, a savanyú káposzta, a natúr joghurt és a kefir.

A szakértő kiemeli a cink, magnézium és D-vitamin bevitelének fontosságát is. Ezek pótlására szintes zöldségeket, brazil diót és étcsokoládét javasolnak. A hangulat javítására pedig egy csésze matcha teát ajánl reggelente.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A bőr egészségének megőrzése érdekében Wilkinson a bélrendszer egészségének javítását és a megfelelő hidratálást hangsúlyozza. Javasolja továbbá a bogyós gyümölcsök, cseresznye, brokkoli és kelbimbó fogyasztását.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 17. kedd
Zsófia
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?