13 °C Budapest
A man sits outside and holds a slim menthol cigarette between his fingers. Close-up with focus on the cigarette.

Rossz hírt kaptak a dohányosok: nemsokára már a teraszokon sem gyújthatnak rá

2024. augusztus 30. 14:44

A brit kormány fontolgatja a szabadtéri dohányzás további korlátozását az egészségügyi rendszer tehermentesítése érdekében. Keir Starmer miniszterelnök támogatja az elképzelést, amely többek között a kocsmák kertjeiben is megtiltaná a dohányzást.

A Channel 4 Newsnak adott interjújában Starmer kifejtette: "Azt akarom, hogy füstmentes környezetbe kerüljünk, csökkenteni akarom ezeket a megelőzhető haláleseteket. Csökkenteni akarom az egészségügyi szervezet terhét, amire nagy szükség van... és nyilvánvalóan csökkenteni akarom az adófizetők terheit is."

A The Sun című napilap által megszerzett dokumentumok szerint a kormány a kocsmák és éttermek kertjein és teraszain kívül szabadtéri sportstadionokban, gyermekparkokban, valamint kórházakban és egyetemeken környékén is fontolgatja a dohányzás betiltását - közölte a Reuters.

A múlt hónapban hatalomra került Munkáspárt már a választási kampányban is ígéretet tett arra, hogy a világ legszigorúbb dohányzásellenes szabályozását vezetik be. Az előző konzervatív kormány hasonló terveket dolgozott ki, de ezek a választások kiírása miatt nem váltak törvénnyé.

Nagy-Britanniában 2007 óta tilos a dohányzás a legtöbb zárt nyilvános helyen, beleértve a bárokat és munkahelyeket is. A Cancer Research UK szerint ennek hatására becslések szerint 1,9 millióval csökkent a dohányosok száma az országban.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 14. szombat
Szeréna, Roxána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?