17 °C Budapest
Doctor examining mature woman with ultrasound scanner device

Brutális sor kígyózik az egyik pesti rendelőintézet előtt: sokaknak már nem jut időpont ultrahangra a hónapban

2024. augusztus 7. 09:44

Augusztus 2-án reggel hosszú sor alakult ki a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ előtt, ahol emberek ultrahangvizsgálatra próbáltak időpontot szerezni - számolt be róla a telex.hu. A józsefvárosi rendelőintézet csak havonta egyszer hirdet regisztrációs alkalmat, így sokan már hajnalban elkezdtek sorban állni, hogy biztosítsák helyüket.

Mint ahogy korábban már beszámoltunk róla, országszerte nőnek a várólisták az állami egészségügyben. A józsefvárosi rendelőintézet például csak havonta egyszer hirdet regisztrációs alkalmat, így sokan már hajnalban elkezdtek sorban állni, hogy biztosítsák helyüket. Az idősebb és kevésbé mobilis emberek számára ez különösen megterhelő, de az intézmény nem oszt sorszámokat, és nincs online foglalási lehetőség, ami tovább nehezíti a helyzetet.

A rendelőintézet vezetője, Zilahy Dezső, elismerte a problémát, és megjegyezte, hogy a földszinti váróban nem tudják elhelyezni a betegeket a várakozás idejére, ami egészségügyi aggályokat is felvetne. Az online időpontfoglalást azért nem vezették be, mert az idősebb és informatikai ismeretekkel kevésbé rendelkező betegek hátrányba kerülnének. A regisztráció napján két egészségügyi dolgozó folyamatosan tájékoztatja a várakozókat, de a szakorvoshiány miatt sokan nem kapnak időpontot az adott hónapra.

A rendelőintézet próbál segíteni a várakozó időseknek, és folyamatosan keresik a megoldásokat a problémák enyhítésére az önkormányzattal együttműködve. Az intézmény bocsánatot kért a várakozás okozta kellemetlenségekért, és igyekeznek javítani a járóbeteg-ellátás feltételein a rendelkezésre álló személyi kapacitásokkal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?