19 °C Budapest
Budapest, 2024. július 30.Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Óberling József rendõr ezredes (j) a dunai vízirendészet szolgálati kisgéphajóján a Duna fõvárosi szakaszán 2024. július 30-án. Ezen a napon Rétvári Bence és Óberling József a Nyári veszélyek a szabad vizeken címmel tartott sajtótájékoztatót.MTI/Balogh Zoltán

Robbanás egy dunai csónakon: két gyermeket kórházba szállíottak

2024. augusztus 1. 12:13

Kedden robbanás történt egy motorcsónakon a Dunán, Harta közelében. A hajón hatan tartózkodtak: három felnőtt és három gyermek. Az incidens során öten a vízbe ugrottak a lángoló hajóról, őket a közelben lévő hajósok mentették ki. Két gyermeket égési sérülésekkel szállítottak kórházba – írta a Kossuth Rádió Krónika című műsora alapján a Baon.

A közmédia információi szerint a motorcsónak Hartáról indult el Dunaföldvár felé, fedélzetén három felnőttel és három 14 év körüli gyermekkel. A hajó alig tett meg néhány száz métert, amikor a motortérben összegyűlt benzingőz berobbant. A lángok gyorsan elborították a hajó hátsó részét. Az utasok menekülésképpen a vízbe ugrottak, míg a hajó vezetője tűzoltókészülékkel próbálta megfékezni a tüzet.

Több hajós is azonnal segítségükre sietett, és végül mindenkinek sikerült partot érnie. Két gyermeket égési sérülésekkel kórházba vittek, de később mindkettőjüket hazaengedték – írják. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta Krónikát arról, hogy felelősség megállapítására nyomozást indítottak. A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitánysága víziközlekedés veszélyeztetése miatt kezdett büntetőeljárást annak érdekében, hogy kiderítsék, terhel-e bárkit büntetőjogi felelősség az eset kapcsán. A rendőrség lefoglalta a kishajót is.

Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?