19 °C Budapest
Modern Hospital Room Interior With Empty Bed, Wheelchair, Drawer And Potted Plant

Mi a fene történhet még a magyar kórházakban? Azért ez már tényleg nagyon durva

2024. augusztus 1. 09:16

Az Átlátszó információi szerint a tatabányai kórház új, de üresen álló épületében május óta működik a légkondicionáló. Az épületet 11,8 milliárd forintból újították fel, ám az intézmény azóta sem kezdett el üzemelni.

A nyári hőség komoly problémákat okozott több egészségügyi intézményben is, mivel nem volt megfelelő hűtés. Több intézményben pedig teljesen működésképtelenné vált a klíma, ami a kórházak működését is veszélyeztette. A tatabányai Szent Borbála Kórház sürgősségi osztályán például csak egy ventilátor működött. 

Dr. Virág József, a Szent Borbála Kórház főigazgatója a portál kérdéseire elmondta, hogy az épület távhőrendszerbe való bekötése május 10-én lezárult, és a próbaüzem is sikeresen megtörtént. Az épület állagmegóvása érdekében folyamatosan biztosítják a megfelelő hőmérsékletet.

Jelenleg az épület használatbavételi engedélyének hatósági ügyintézése zajlik, ezt követően kerülhet sor a működési engedély megszerzésére. A tervek szerint az épületben ősszel indulhat el a betegellátás.

A Szent Borbála Kórház és a Strabag Zrt. 2020. december 17-én kötött kivitelezési szerződést az "U" épületre vonatkozóan. A 13.700 négyzetméteres ingatlan kivitelezésére 30 hónap állt rendelkezésre, és az alapkőletétel 2021. október végén történt meg. A műszaki átadás-átvételi eljárás 2023. október 19-én zárult le.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?