25 °C Budapest
Nem csökken a covidos betegek száma: ezekben a magyar városokban vannak most a legtöbben

Nem csökken a covidos betegek száma: ezekben a magyar városokban vannak most a legtöbben

MTI
2024. július 18. 17:36

Stagnálást mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.

A 28. héten a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége országos szinten az előző héthez viszonyítva - a mérsékelt koncentrációtartományban - stagnálást mutat. A mintavételi helyek többségét is szintén stagnáló tendencia jellemzi - tették hozzá.

A vizsgált települések közül emelkedés tapasztalható Szegeden, Székesfehérváron és a Budapest környéki agglomerációs településeken. Csökkenő tendencia Békéscsabán és Győrben mutatható ki. Öt vármegyeszékhelyen - Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen, Veszprémben és Zalaegerszegen - továbbra is kimutatási határ alatti mennyiségben van jelen a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben.

A közzétett adatok szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Budapesti déli részén az "emelkedett", Győrben, Pécsett, Szekszárdon, Szolnokon, Szegeden, Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon, Egerben, Salgótarjánban, valamint Budapest központi és északi részén "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 31. szombat
Erika, Bella
35. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. augusztus 31. 19:19