Doctor with stethoscope holding a newborn baby which is sick rubella or measles

Betegen ellenőrizte a budapesti gyerekintenzív-osztályt: rengeteg csecsemőt sodort veszélybe a felelőtlen járványügyes

2024. július 17. 19:34

Idáig nem merült fel, hogy akár az ellátottak, akár a dolgozók körében bárki megkapta volna a szamárköhögést a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben miután maszk nélkül ellenőrizte a gyermekintenzív osztályt a járványügyes, akiről két nap múlva kiderült, hogy szamárköhögéssel ápolják.

Idáig nem merült fel, hogy akár az ellátottak, akár a dolgozók körében bárki megkapta volna a szamárköhögést a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben (GOKVI) – közölte a Népszavával az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ). Az, hogy nem volt megbetegedés, a lap információi szerint annak is köszönhető, hogy az ellenőrzéskor az intenzív osztályon kezelt csecsemők az eset után megelőző antibiotikum kúrát kaptak. Mint mi is megírtuk, korábban derült ki: júniusban maszk nélkül ellenőrizte a gyermekintenzív osztályt a járványügyes, akiről két nap múlva kiderült, hogy szamárköhögéssel ápolják.

 A lap most azt írja, bár a járványügyest megkérték, hogy vegyen fel maszkot, ő nem tett eleget a kérésnek. A lapnak a kormányhivatal ennek ellenére most az ügyben folytatott vizsgálat eredményéről azt írta, hogy a „Budapest Fővárosi Kormányhivatal munkatársa az ellenőrzés során az intézmény házirendjének és vonatkozó szabályainak előírásai szerint járt el.” Több járványügyes szakembert is megkérdeztek arról, hogy van-e olyan jogszabály, ami előírja a maszk viselését általában az intenzívosztályokon, és kiderült, hogy nincs ilyen jogszabály.

A lap azt írja, az intenzívosztályokon a szakma szabályai szerint biztosítani kell a megfelelő higiénés környezetet, ennek részleteit az intézmény kórházhigiénikusa dolgozza ki, majd közzé teszik az adott kórház higiénikus tervében. Miután az ellenőrzésen részt vett az intézmény higiénikusa, sőt ő is kérte többször a járványügyi szakembert a maszk viselésére, még nehezebben értelmezhető a kormányhivatal állítása.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 28. szerda
Ágoston
35. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?