28 °C Budapest
Ultrasound exam pregnancy pregnant doctor

Újabb szülészet szünetel Magyarországon: 5 másik kórház között osztják szét a várandósokat

2024. június 28. 09:08

Július 1-jétől szünetelni fog a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás a Keszthelyi Kórházban a bejegyzés szerint, amelyet csütörtökön tett közzé az intézmény a Facebookon - írja a 24.hu. A tájékoztatás szerint jövő hónaptól is változatlanul biztosított a járóbeteg ellátás, a terhesgondozás, a nőgyógyászati szakellátás és az egynapos ellátások a szülészet-nőgyógyászati osztályon, de a fekvőbeteg-ellátást más-más intézmény fogja ellátni a lakóhelyek alapján.

Miután április közepén egyszer már leállt a szülészeti fekvőbeteg ellátás a Keszthelyi Kórházban, május elején bejelentették, hogy újraindult - írja a lap. Manninger Jenő polgármester akkor azt mondta: „egészen biztos vagyok benne, hogy [az ellátás] hosszútávra meg lesz oldva”.

A bejegyzés szerint a lakóhelyhez való távolságot figyelembe véve a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás – az intézmények közötti megállapodások alapján – az alábbiak szerint biztosított a Keszthelyi Kórház körzetébe tartozó települések lakói számára:

  • Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház: Balatongyörök, Cserszegtomaj, Dióskál, Egeraracsa, Esztergályhorváti, Gétye, Gyenesdiás, Hévíz, Karmacs, Ligetfalva, Nemesbük, Rezi, Vállus, Várvölgy, Vindornyafok, Vindornyalak, Vindornyaszőlős, Vonyarcvashegy, Zalaapáti, Zalacsány, Zalaköveskút, Zalaszántó, Zalaszentmárton, Almásháza, Tilaj, Döbröce, Kallósd, Kehidakustány, Kisgörbő, Nagygörbő, Kisvásárhely, Mihályfa, Óhid, Sénye, Sümegcsehi, Szalapa, Zalaszentgrót, Zalaszentlászló.
  • Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház: Keszthely, Alsópáhok, Felsőpáhok, Bókaháza, Sármellék, Szentgyörgyvár, Zalavár, Zalaszabar.
  • Ajkai Magyar Imre Kórház: Bazsi, Sümegprága, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonederics, Hegymagas, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Nemesvita, Szigliget, Uzsa.
  • Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház: Balatonberény, Vörs, Balatonszentgyörgy, Hollád, Tikos, Főnyed, Szegerdő.
  • Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház - II-es progresszivitási szintű nőgyógyászat: Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonederics, Bazsi, Csabrendek, Dabronc, Gógánfa, Gyulakeszi, Hegymagas, Hetyefő, Káptalantóti, Kisapáti, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Megyer, Nemesgulács, Nemesvita, Raposka, Rigács, Sümeg, Sümegprága, Szentimrefalva, Szigliget, Tapolca, Ukk, Uzsa, Zalaerdőd, Zalagyömörő, Zalameggyes.

A szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátást biztosító intézményekben a személyi és a tárgyi feltételek rendelkezésre állnak, az ellátáshoz való hozzáférés minden érintett számára biztosított - írták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 30. vasárnap
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 30. 16:06
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem