Jelentősen szigorítanák a dohányzás szabályozását, kiterjesztve a tiltást számos közterületre és az elektronikus cigarettákra is.

Sokan ételmérgezésnek nézik, de komolyabb bajt jelezhet: ezekre a tünetekre nagyon figyelni kell mostanában
Az ételmérgezés kialakulása egyéni tényezőktől függ, mint például az immunrendszer állapota és a bélrendszer egészsége. Ez pedig magyarázatot ad arra, hogy miért betegszik meg csak egy ember, ha többen is ugyanazt az ételt fogyasztják - tudósított a HuffPost. .
Sokan tapasztaltak már olyan helyzetet, amikor ételmérgezést kaptak, miközben azonos ételt fogyasztó társaik nem. Dr. Justin Mazur, sürgősségi orvos szerint ez egy gyakori jelenség, ami gyakran meglepetésként éri a betegeket. Az ételmérgezés emésztőrendszeri tüneteket okoz, mint például hányinger, hányás, hasmenés és láz. Ezeket általában vírusok, baktériumok vagy ritkább esetben paraziták okozzák.
Az emberek közötti különbség az immunrendszer és a bélmikrobiom állapotában rejlik. A bélmikrobiom több trillió mikroorganizmust tartalmaz, amelyek befolyásolják az emésztést és az általános egészséget. Ha valaki nem elég jól átsütött hamburgert eszik és rosszabb állapotú mikrobiommal rendelkezik, nagyobb eséllyel tapasztalhat ételmérgezést.
Mazur kiemeli, hogy a nem megfelelő mikrobiom jellemzője a hasznos baktériumok hiánya és a patogén baktériumok magas koncentrációja. Ez növeli az ételmérgezés kockázatát. Továbbá fontos szerepet játszik az is, mennyi ételt fogyasztott valaki és mit evett vagy ivott még aznapon. Az alkoholfogyasztás is rontja a mikrobiom állapotát és növeli az ételmérgezés kockázatát. Az egészségtelen táplálkozás - mint például a finomított szénhidrátokban gazdag étrend - szintén hozzájárulhat a problémához.
Dr. Elizabeth Sharp szerint ha valakinek gyulladt a bélrendszere vagy legyengült az immunrendszere, nagyobb eséllyel kap ételmérgezést.
Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!
A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)
Az ételmérgezés megelőzése érdekében fontos egy egészséges mikrobiom fenntartása. Ez magában foglalja a rostban gazdag ételek fogyasztását és az alkohol mértékletes fogyasztását. Az egészséges bélmikrobiom elősegítheti a kórokozókkal szembeni védekezést és csökkentheti az ételmérgezés kockázatát.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Vállalkozói álmok: egyre több magyar fiatal vált alkalmazotti létből saját üzletre
OTP Junior Piacralépők: tíz fiatal vállalkozó versenyez 10 millió forintos fejlesztési támogatásért.
-
Brutális hiba, ha egy munkáltató csak a fizetéssel akarja megtartani a dolgozóit: ez ma már kevés
Berta Pétert, a WHC Csoport ügyvezetőjét kérdeztük.


