21 °C Budapest
Drip infusion of a patient in a hospital room.

Újabb vidéki kórházi osztályon akadtak gondok: máshová kell szállítani ezeket a betegeket

2024. május 29. 10:10

Júniusban ismét több napon keresztül nem lesz neurológiai és stroke ügyelet a szolnoki kórházban, a sürgős ellátást igénylő betegeket órákig utaztathatják a fővárosba, Kecskemétre, vagy Debrecenbe - írja a Magyar Hang. Az ellátási szünet összesen 50 betegágyat érint.

Humánerőforrás-hiány miatt júniusban három napon át nem lesz neurológiai és stroke ügyeleti ellátás a Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórházban. A neurológiai és stroke ellátásért Budapestre, Kecskemétre, vagy Debrecenbe kell utazniuk a betegeknek, az ellátásra szorulók koordinálása az Országos Mentőszolgálat feladata lesz, az összesen kilenc kijelölt egészségügyi intézmény szabad kapacitásainak függvényében. Az ellátási szünet összesen 50 betegágyat érint - írja a lap.

Hét napon keresztül az arc- és állkapocs sebészeti ügyeleti ellátás is szünetelni fog: a Szolnok vonzáskörzetében élők számára az Észak-Pesti Centrumkórház, az Észak-Budai Szent János Centrumkórház, valamint a Semmelweis Egyetem biztosítja az ellátást. A szolgáltatás kimaradása miatt összesen 7 kórházi ágy nem fogad betegeket. Bár a kijelölő határozatok indoklásában egyaránt az szerepel, hogy a személyi feltételek „átmeneti hiánya” miatt nem tudják biztosítani az ellátást, ez az átmeneti hiány az NNGYK korábbi határozatai alapján már inkább rendszeresnek mondható - írja a lap. Áprilisban és májusban szintén szünetelt egy-egy napra a neurológia és stroke ügyelet, mint ahogy az arcsebészet is – utóbbinál ugyanúgy hét napig nem elérhető a szolgáltatás ebben a hónapban, mint ahogy ez júniusban is várható. De hasonló volt a helyzet áprilisban is. De nem volt kedvezőbb a helyzet ezt megelőzően sem, az arc- és szájsebészet, az urológia valamint a neurológia és stroke ügyeleti ellátásban, de az urológia tekintetében is hosszú ideje vannak akadozások, de ezek még a szerencsésebb szakterületek. A tüdőgyógyászat ugyanis az idei évben már ki sem fog nyitni Szolnokon.

A szolnoki megyei kórházban tapasztalható humánerő problémák miatt csak idén eddig 14 kijelölő határozatot kellett hoznia az NNK-nak. Tavaly egész évben 7, tavalyelőtt azonban több mint 30 határozatot kellett hozni. 2023-ban lehúzta a rolót az urológiai fekvőbeteg osztály, 2022 novemberében pedig a gyermek csecsemő és gyermekkardiológiai fekvőbeteg ellátás szűnt meg. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 4. csütörtök
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem