Mi a több személyiség betegség neve, mit jelent a többszörös személyiség vagy a kettős személyiségzavar? Mi a disszociatív identitás jelentése, mik lehetnek a tudathasadás tünetei?

Olyan helyen is veszélyes kórokozók leselkednek rád a konyhában, ahol nem is hinnéd. Egy friss kutatás szerint ugyanis a vágódeszkák és a kuka mellett a fűszertartók is rengeteg baktériumot hordozhatnak. A szakértő azt tanácsolja, hogy főzés után ne csak az eszközöket, edényeket mossuk el, hanem a fűszertartókat is!
Valószínűleg hallottál már rémtörténeteket a konyhai szivacson megbúvó baktériumokról, de a fűszertartód lehet az, ami végül megbetegít - ez derül ki az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának Élelmiszer-biztonsági és Ellenőrzési Szolgálata (FSIS) megbízásából készült tanulmányból, amit a SkyNews szemlézett.
A tanulmány a szennyeződéseket úgy vizsgálta, hogy a résztvevőket arra kérték, hogy készítsenek hamburgerpogácsát és salátát. A résztvevőknek csak az étel elkészítése után mondták el, hogy a kutatók vizsgálni fogják a kórokozókat a konyhában.
A pulykahús egy MS2 nevű nyomjelző anyagot tartalmazott, így a kutatók nyomon tudták követni a keresztszennyeződést. Olyan felületeket vizsgáltak, mint a kések, vágódeszkák, csapok és szivacsok, és mindegyik esetben legfeljebb egyötödüknél találtak szennyeződést. Amikor azonban a fűszertartókat vizsgálták, 48 százalékuk volt MS2-vel szennyezett, ami még a kutatókat is meglepte.
Donald Schaffner társszerző, a Rutgers Egyetem élelmiszertudományi tanszékének professzora elmondta, hogy a keresztszennyeződéssel kapcsolatos legtöbb kutatás a vágódeszkákat és a csapokat vizsgálta, és elhanyagolta a főzés során megérintett egyéb dolgokat, például a fűszertartókat és az edényeket. A vizsgálat után Schaffner professzor arra hívta fel a figyelmet, hogy főzés után töröljük le azokat a dolgokat is, amelyekre nem gondolnánk, hogy veszélyesek lehetnek.
Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!
A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)
A vizsgálat szerint ezek a legkevésbé higiénikus helyek a konyhában:
- Fűszertók
- Vágódeszka
- Szemetesedény fedele
A legkevesebb szennyeződést pedig a csapok tekerőin találták a tudósok.

Súlyos, ami kiderült az "önkéntes" gyógyszertári árcsökkentésről: erről minden magyarnak tudnia kell
Az önkéntes gyógyszerár-korlátozás keretében 25 nem támogatott gyógyszer árát csökkentik a nagykereskedők, amelyek közül 24 szerepel a KSH fogyasztói kosarában.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.


