Összegyűjtöttük, mire számíthat az, aki idén nyáron a francia fővárosba utazik.
Michelin-csillagos szakács a koronavírus-járványról: Biztonságosabb lenne étteremben enni, mint otthon
Biztonságosabb étteremben, mint otthon étkezni Alain Ducasse francia sztárséf, több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa szerint, aki azt kérte a francia kormánytól, hogy engedélyezze a felelősségteljes éttermeknek a részleges megnyitást.
"Jelenleg sokkal jobb lenne egy olyan étteremben étkezni, amely egy kicsit is elővigyázatos, mint otthon, amikor (Franciaországban) csak a lakóhelyhez legközelebbi üzletben lehet bevásárolni, ahol mindenki megfogdossa a gyümölcsöket, és az emberek nem viselnek maszkot" - mondta a sztárséf a francia hírügynökségnek.
Alain Ducasse-t, akinek az éttermei 17 Michelin-csillaggal rendelkeznek, pénteken fogadta Emmanuel Macron államfő a vendéglátószektor más vezetőivel együtt.
"A vendéglátás jobb lesz egészségbiztonság szempontjából (mint az otthoni érkezés). A kormány meghallotta ezt a véleményt. Még meg kell emésztenie, de a tudatra ébredés a vezetőink részéről egyértelműen megtörtént" - mondta a séf, aki szerint a francia éttermek várhatóan június 2. és 20. között nyithatnak újra. A francia kormány korábban azt közölte, hogy a március 15-én hatóságilag bezárt vendéglátóipari egységek újranyitásáról május végén születhet döntés.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Ezt nézik meg most a magyarok a hitelfelvételkor
Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy olvasóink mi alapján választanak hitelt.


