Ilyet nem találsz a boltban: mutatjuk, hogyan készíts különleges szörpöt, lekvárt eperből
Májusban dübörög az eperszezon, és bár a gyümölcs évek óta igen drágának számít, sokan mégsem tudnak róla lemondani.
Májusban dübörög az eperszezon, és bár a gyümölcs évek óta igen drágának számít, sokan mégsem tudnak róla lemondani.
Ellepték a hazai köztereket a „mézédes magyar epret" kínáló zugárusok. Nem árt azonban ezekkel vigyázni! Mutatjuk, honnan ismerheted fel az átverős bódésokat.
Egy brit kormányzati vizsgálat rámutatott, hogy az Egyesült Királyságban forgalmazott eper 95 százaléka tartalmaz az egészségre káros vegyi anyagokat.
A hazai termesztésű szamóca nagybani ára április 10-e környékén jellemzően 4000 Ft/kg körül van, majd április végére 2500 Ft környékére mérséklődik.
Vajon miért kerül negyedannyiba a dél-európai import eper, mint a hazánkban megtermett? Erre kerestünk választ a szakértőkkel.
Két éve már május második hetében országszerte lehetett Szedd magadban eprészni, idén a dömping csak a hónap végére várható, akkorra lehet számottevő termés.
Évről-évre korábban kezdődik a szamóca árusítása a boltokban, piacokon, a szezon előtti gyümölcsnek viszont borsos ára van.
Később érik, ráadásul a harmadával drágult is a magyar szamóca, amit a köznyelvben a legtöbben epernek hívnak.
Kevesen tudják, hogy az egyik kedvenc piros gyümölcsünk, a földieper az egyik legnagyobb vitaminforrásunk is egyben.