Budapest, 2019. június 11.A Clark Ádám úszódaru az elszállítást végzõ uszályra emeli a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták.MTI/Balogh Zoltán

Eltűnt a Hableány roncsa: soha többé nem láthatja senki a tragikus sorsú hajót

2024. július 13. 14:40

Eltűntek a tragikus sorsú Hableány turistahajó roncsai: az öt évvel ezelőtti katasztrófa óta Újpesten tárolták, ahol már a roncsvadászok is felfedezték maguknak. A tárolási költségek havi 300-400 ezer forintot tettek ki, amit a hajót birtokló cég végül nem tudott tovább vállalni. Ezért a Hableányt feldarabolták és beolvasztották, így már csak a hűlt helye maradt.

2019. május 29-én történt, hogy a Viking Sigyn szállodahajó a Margit hídnál keresztülgázolt a Hableány nevű turistahajón. A tragédiában a hajó kapitánya, egy matróz és 25 dél-koreai turista vesztette életét, egy áldozatot pedig a mai napig eltűntként tartanak nyilván. A Hableány roncsait a Duna magas vízállása miatt csak két hét elteltével tudták kiemelni.

A roncsot először Csepelre szállították, majd később Újpestre, ahol a hajógyár területén közel négy évig tárolták. A tárolási díj havi 300-400 ezer forint volt, amit a hajó tulajdonosának kellett fizetnie, aki polgári peres úton követelheti vissza a hajó értékét és a kapcsolódó költségeket - írja a Borsonline.

A lap szerint roncsvadászok fedezték fel a hajót, és több "relikviát" elloptak róla. Számos fotó és videó készült a partra emelt hajó belsejéről, az iszappal borított motortérről, a folyó mélyét megjárt poharakról, a hűtőtáskában tárolt Tokaji furmintokról és néhány mentőmellényről. Már a kiemeléskor is nyilvánvaló volt, hogy a hajó menthetetlen, az oldalán egy nagy hasadék tátongott, és csak az orrát tartották megemlékműként hasznosíthatónak.

Ez azonban már a múlté, mivel a roncsot birtokló cég megunta a magas tárolási díjak fizetését, ezért a Hableányt feldarabolták és beolvasztották – árulta el a lapnak egy, a céghez közeli forrás. Így a jövőben hiába keresi bárki, már csak a hűlt helyét találja.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. augusztus 9. 21:06
Puzsér Róbert egy interjúban bírálta Németh S. Szilárdot, a Spirit FM elnökét és kijelentette: nehez...
Bankmonitor  |  2024. augusztus 9. 18:28
Legújabb videónkban Argyelán József és Molnár Péter beszélgetett a hét izgalmas eseményeiről. Elkezd...
Kiszámoló  |  2024. augusztus 9. 16:12
A Pénzcentrum írt a QR kódos csalásokról nemrég egy cikket. A cikk lényege, hogy bárhol, ahol fizetn...
Holdblog  |  2024. augusztus 9. 08:42
A Spotify napjaink legmeghatározóbb zenei szolgáltatója, ahol szinte minden elképzelhető zene elérhe...
Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 9. péntek
Emõd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?