Az Allianz 2009-ben is igazi Társ a Házban

Pénzcentrum2009. június 16. 10:32

Hatodik alkalommal hirdette meg az Allianz 2009 februárjában a Társ a házban elnevezésű pályázatát, amelyben lakóközösség-biztosítással rendelkező társasházak és lakásszövetkezetek pályázhattak szűkebb környezetük megszépítésének finanszírozásáért. A korábbi évekhez hasonlóan több mint 200 pályázat érkezett. Négy kategóriában (Játszó, Zöld, Közös és Gondoskodó program) és az Allianz Banki különdíj odaítélésével közel 13 millió forintot kaptak a legsikeresebb pályázók.

A rendkívül ötletesen kidolgozott pályázatok között a népszerű Játszó kategóriában győri és budapesti közösségek nyertek. Mindkét esetben több mint 350 lakó összefogásával születtek meg a tervek, és a megvalósításban is szép számmal szorgoskodnak majd a szülők és a gyerekek. A budapesti lakóközösségben élő közel 100 itt élő gyerek örülhet majd az új, korszerű játszóhelyeknek, a győriek pedig a meglévő, már elavult játszótér biztonságos megújításának, korszerűsítésének.

A Közös programban 5 társasház lakóközössége valósíthatja meg a kikapcsolódást, egészséges életmódot szolgáló terveit, amelyeket kerti pihenők, grillezők, edzőterem, biciklitárolók és közös terasz kiépítésére nyújtottak be (a nyertesek Budapestről, Mosonmagyaróvárról, és Szegedről pályáztak).

Az idén a Zöld programban jászberényi, pécsi, győri, dunaföldvári és budapesti társasházak lakói kaptak támogatást lakókörnyezetükön zöldterületek és kertberendezések kialakítására, megújítására, növények beültetésére, a belső udvarok burkolására. Az angyalföldi közösség dézsás növényekkel, virágokkal szeretné barátságosabbá tenni a kövezett udvart és az épületet, a Pinceszer utcai lakásszövetkezet pedig az épületeket körülvevő parkot újítja fel.

Az idén a legtöbb pályázatot ismét a Gondoskodó program vonzotta. A zsűri számára nem volt könnyű döntést hozni és választani a közösségek biztonságát, hatékony és gazdaságosabb működését segítő számtalan terv között. A pályamunkák között végül szelektív hulladékgyűjtő állomások kialakítására, lépcsőházi ablakok cseréjére, világítás energiatakarékos korszerűsítésére, a lakókörnyezet miatt biztonságot jelentő kerítések kiépítésére kaptak támogatást. De szerepeltek a lakók biztonságos közlekedését szolgáló tervek is, mint például egy 155 éves épület lépcsőjének felújítása, és az idősek lépcsőzését megkönnyítő beruházás. Támogatást nyert Szécsény, Balassagyarmat, Sopron, Veszprém és Budapest egy-egy lakóközössége.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az Allianz Bank különdíját egy budapesti, VII. kerületi 1910-ben épült bérház kapta balesetveszélyes villanyvezetékének felújítására, illetve egy békési ház kaputelefon-rendszerének korszerűsítésére.

Török Miklós, az Allianz Hungária Zrt. ügyvezetőigazgató-helyettese szerint a pályázat hatodik éve bizonyítja: sok olyan összetartó lakóközösség létezik, akik hajlandóak összefogni, időt és energiát áldozni a közös együttélés javításáért és a gondozott környezet fenntartásáért. Bízik abban, hogy ehhez az Allianz is hozzájárul immár hagyománynak tekinthető Társ a házban pályázatával. Ezért pályázatot terveik szerint 2010-ben ismét kiírják; az évek során megvalósult pályázatok addig is megtekinthetőek az internetes Lakóközösségi Tárlatban, a www.allianz.hu címen.

Címkék: