Magyarország, Szeged, panoráma, Tisza folyó,

Elképesztő, milyen autók furikáznak tömegével ebben a magyar városban: ilyen máshol nincs

MTI
2024. október 8. 17:33

Szeged élen jár a tisztán elektromos közösségi közlekedésben – jelentette ki Mészáros Virág, a HUMDA Zrt. vezérigazgatója kedden.

A szakember a városban csütörtökön üzembe álló négy SOR TNS 12 típusú trolibusz átadásán azt mondta, a mobilitás területén nincs fontosabb szempont a fenntarthatóságnál. A felsővezeték-hálózattól függetlenül is 50 kilométer megtételére képes négy trolibusz beszerzését 577 millió forinttal támogatta a Zöld Busz Program keretében a HUMDA Zrt. – közölte a vezérigazgató. Hozzátette: a járművek vételárából 232 millió forintot az önkormányzat biztosított. Mészáros Virág emlékeztetett rá, a cég több mint egy milliárd forinttal támogatta nyolc tisztán elektromos meghajtású BYD busz megvásárlását is, ezek tavaly óta szállítják az utasokat Szegeden.

Nagy Sándor (Összefogás Szegedért) városfejlesztési alpolgármester hangsúlyozta, Szeged számára kiemelten fontos a fenntarthatóság, ezért javítják a közösségi közlekedés fejlesztése mellett a kerékpáros és gyalogos közlekedés feltételeit is. A Szegeden készült utolsó – 2018-as – felmérés szerint a városon belüli helyváltoztatáson belül 36 százalékos volt a közösségi közlekedés részaránya, magasabb mint az autóhasználaté – tudatta a politikus. A közösségi közlekedés szerepének megőrzése érdekében jó minőségű szolgáltatást nyújtó, rendszeresen járó villamosokra, trolibuszokra és buszokra van szükség, melyek valódi alternatívát jelentenek az autóhasználat helyett – mondta Nagy Sándor. Az alpolgármester kifejtette, az önkormányzat ezért indított három év alatt egymilliárd forintos költségvetésű programot a régi járművek felújítására.

Elsőként a trolibuszflotta gerincét adó Skoda-Ikarus járművek rekonstrukciója történik meg. A cseh SOR Libchavy s. r. o. által gyártott teljes hosszában alacsony padlós SOR TNS 12 trolibuszok energiatakarékos hajtásrendszerrel rendelkeznek. A 12 méter hosszú, háromajtós, légkondicionált járművön 34 ülőhely és 43 állóhely található.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 8. kedd
Koppány
41. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. október 8. 15:02