Autó a repülőtér parkolójában parkolt a bérléshez. Légi felvétel a repülőtér parkolójáról. Használt luxusautó eladó és bérelhető. Gépkocsi parkolóhely. Autókereskedés koncepciója.

Hatalmas botrány készül Európában: kitörhet az autósok forradalma?

2024. szeptember 26. 11:44

Az Európai Unió autóipari szabályozásának enyhítését szorgalmazza Olaszország és Németország. A két ország már más tagállamok támogatását is megszerezte ahhoz a kezdeményezéshez, amely a gépjárművek CO2-kibocsátásának csökkentésére vonatkozó uniós célkitűzések lazítását és a benzin- és dízelmodellek 2035-ös értékesítési tilalmának felülvizsgálatát célozza - tudósított az Euronews.

Adolfo Urso olasz ipari miniszter Brüsszelben kijelentette, hogy "biztos" a tilalom felülvizsgálata. A két ország azt tervezi, hogy a csütörtöki uniós tanácsi csúcstalálkozón javasolja a jogszabály felülvizsgálati záradékának előrehozását 2026 végéről 2025 elejére.

Urso figyelmeztetett az európai autóipar összeomlásának veszélyére és több tízezer elbocsátást jósolt az ágazatban, ha az EU nem változtat irányt. Az olasz miniszter szerint két lehetőség van: vagy megtartják a célkitűzést és megteremtik a feltételeket annak eléréséhez, vagy elhalasztják azokat.

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) nemrég felhívást tett közzé a szigorúbb kibocsátási határértékek alkalmazásának elhalasztására, miután augusztusban jelentősen visszaesett az új személygépkocsik regisztrációja, különösen az elektromos autók esetében.

Az ACEA szerint "a zéró kibocsátású járművek gyártásának és elterjedésének szükséges fellendüléséhez döntő feltételek hiányoznak", beleértve a megfelelő infrastruktúrát és a versenyképes gyártási környezetet.Az Európai Bizottság azonban úgy véli, hogy az iparágnak még van ideje teljesíteni a kitűzött célokat. A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a 2025-ös célkitűzésről már 2019-ben megállapodtak, és a politikákat úgy alakították ki, hogy az iparágnak legyen ideje alkalmazkodni.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 27. péntek
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Kutatók éjszakája
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?