Cars parked in row on outdoor parking in London, England

Elismerték, a magyar autósokon csattan a különadó: súlyos tízezereket húznak ki mindenki zsebéből

2024. szeptember 13. 08:44

Egy év alatt nagyon megdrágultak a kötelező biztosítások, egy alkuszcég vezérigazgatója szerint a díjemelkedés mértéke nem csoda, igyekeznek a biztosítók az adók miatti eredménycsökkenéseket kompenzálni.

Egy év alatt 10 százalékkal több mint évi 57 ezerre emelkedett a kötelező biztosítások átlagos díja a második negyedévben a jegybank adatai szerint, miközben 4 százalékkal többet költöttek a kárrendezésre. Budapesten a 80 ezer forintot is meghaladta az éves átlagdíj, miközben drágultak az alkatrészek és a javíttatás is - hangzott el az RTL Híradóban.

Kozma Gábor, az Insura.hu alkuszcég vezérigazgatója szerint a díjemelkedés mértéke nem csoda, hiszen igyekeznek a biztosítók az adók miatti eredménycsökkenéseket valamilyen módon kompenzálni. Kiderült, a biztosítók az első félévben több mint 26 milliárd forintos nyereséget hoztak össze, de a különadók tízmilliárdokat húznak ki a szektorból.

A csatornának eddig benzinkutasok, kereskedők és az édességgyártók ismerték el, hogy részben vagy egészben a fogyasztókra hárították a különadókat. Nagy Márton két évvel ezelőtt még arról beszélt, hogy emiatt nem lehet drágulás, ha mégis ilyen történne, az könnyen kideríthető, és nagyon fel is lehet lépni ezzel szemben. Csütörtökön az RTL kérdésére Gulyás Gergely a Kormányinfón azt mondta, a kormány az elmúlt két évben még nem lépett ebben az ügyben.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 18. szerda
Diána
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?