12 °C Budapest
Shanghai.China-July 202`1: exterior of Volkswagen AG car store at night. German car brand

Óriási bajban a Volkswagen: komoly megszorításokra készül a német autóóriás

2024. szeptember 4. 11:45

A Volkswagen vezetősége feszült légkörben tárgyal a dolgozókkal a tervezett megszorításokról.

A Volkswagen vezetősége szerdán a wolfburgi főhadiszálláson tartott megbeszélésen néz szembe a feszült és aggódó dolgozókkal. A vállalat fájdalmas megszorításokat javasol, beleértve a németországi gyárbezárásokat is, hogy elérje a névadó márka ambiciózus nyereségcélját - írja a Reuters.

Arno Antlitz pénzügyi igazgató és Thomas Schaefer, a VW márka vezetője részletezni fogja az autógyártó terveit a gyűlésen. Daniela Cavallo üzemi tanácsvezető előre jelezte, hogy "hevesen ellenzi" a megszorításokat, és figyelmeztetett, hogy heves beszélgetés lesz.

A Volkswagen hétfőn bejelentette, hogy 10 milliárd eurós költségcsökkentést tervez, ami magában foglalja a németországi gyárak bezárását és a munkahelyi garanciák megszüntetését. A cél 2026-ra 6,5%-os nyereséghányad elérése a márkánál.

A szakszervezetek előre szeretnék hozni a béremelési tárgyalásokat, és szélesebb körű megbeszélést kívánnak folytatni a vállalat lehetőségeiről. Thomas Knabel, az IG Metall szakszervezet képviselője kijelentette: "Meg kell állapodnunk a játékszabályokról." Míg a vezetőség a gazdasági környezetet és az új versenytársakat okolja, a munkavállalók szerint a vállalat gyártási stratégiája nem volt hatékony, és késlekedett az elektromos járműgyártásba való beruházással.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

"Nehéz időkben a menedzsment és a szakszervezetek képesek konszenzusra jutni" - vélekedett Philippe Houchois, a Jefferies elemzője. "De ez nem lesz zökkenőmentes."

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 15. vasárnap
Enikõ, Melitta
37. hét
Szeptember 15.
Nemzetközi prosztata nap
Szeptember 15.
A mozdonyvezetők napja
Szeptember 15.
Limfóma világnap
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 15. 16:10