15 °C Budapest
Parkoló teherautók a németországi Medenbach pihenőhelyen az A3-as autópályán Németországban. Németországban a nagy teherautó-forgalom miatt sok pihenőhely az esti órákban teljesen túlterhelt.

Nagyon fontos infó jött a kamionokról: ezt mindenkinek tudnia kell

2024. augusztus 17. 10:04

A hőség miatt rövidül a kamionstop - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium. Közleményük szerint egyszerre figyelnek a sofőrök egészségére és az áru minél hamarabbi kiszállítására.

Lerövidíti a hétvégére meghirdetett kamionstopot az Építési és Közlekedési Minisztérium, és ennek egyszerre számos oka is van a hőség mellett.

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása augusztus 17-én, szombaton 15 órától augusztus 18-án, vasárnap 22 óráig, továbbá augusztus 19-én, hétfőn 22 órától augusztus 20-án, kedden 22 óráig lett volna érvényben, azonban a kamionstopot a kiemelkedően magas hőmérséklet miatt az éjszakai időszakokban szombat 22 óra és vasárnap reggel 6 óra között, valamint hétfő 22 óra és kedd reggel 6 óra között felfüggesztik - írták a közleményben.

A minisztérium felhívta a figyelmet arra, hogy a felforrósodott vezetőfülkében várakozás nemcsak egészségtelen, a továbbindulás után jelentősen leronthatná a hivatásos sofőrök koncentrációs képességét is.

A hétvégi forgalomkorlátozás feloldását a szállított áruk minőségének megőrzése, az árukárok megelőzése, a termékek mielőbbi célba juttatása is indokolja - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?