23 °C Budapest
Young man driving modern BMW car hand on gear shift

1,3 millió autót hív vissza a BMW: 2003 és 2017 közötti modelleket érint, veszélyes bennük a légzsák

2024. augusztus 16. 11:44

A kínai piacfelügyelet pénteken bejelentette, hogy a BMW és kínai vegyesvállalata összesen 1,36 millió járművet hív vissza a Takata légzsákokkal kapcsolatos biztonsági kockázatok miatt. A visszahívás a 2003 és 2017 között gyártott modelleket érinti, és azonnal hatályba lép.

A kínai piacfelügyelet pénteki közleménye szerint a BMW és kínai közös vállalata összesen 1,36 millió járművet hív vissza Kínában a Takata légzsákokkal kapcsolatos potenciális biztonsági kockázatok miatt. A visszahívás azonnal életbe lép, és a 2003 és 2017 között gyártott modelleket érinti - írja a Reuters.

A visszahívás két részből áll: a BMW Brilliance Automotive vegyesvállalat 598 496 Kínában gyártott autót, míg a BMW China Automobile Trading 759 448 importált járművet hív vissza. A hatóság közleménye szerint azoknál az autóknál, ahol az ellenőrzés során hibát találnak, a BMW díjmentesen kicseréli a vezetőoldali első légzsákot.

Az intézkedés azokat a BMW gépkocsikat érinti, amelyekbe olyan kormánykereket szereltek, amelyekbe hibás Takata légzsákokat építhettek be. Ez összhangban van a BMW korábbi, egyesült államokbeli intézkedésével, ahol júliusban 394 ezer járművet hívtak vissza hasonló okokból.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. szeptember 11. 11:25