20 °C Budapest
A budapesti Parlament látványa naplementében, tükröződés a Dunán, Magyarország

Friss toplista: ezek a politikusok pörgetik leginkább a benzinkártyát, százmilliókat autóznak el a parlamenti képviselők

2024. augusztus 12. 09:44

Július végéig több mint 126 millió forintnyi közpénzt költöttek el a parlamenti képviselők az üzemanyagkártyájuk terhére. A képviselők között a legtöbbet, 2,7 millió forintot Hörcsik Richárd költötte üzemanyagra, ő Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 5. számú választókerületéből ingázik Budapestre, saját bevallása szerint is évente 76 ezer - 90 ezer kilométert utazik.

2023-ban 228 millió forintnál is többet, idén július végéig pedig több mint 126 millió forintnyi közpénzt költöttek el a parlamenti képviselők az üzemanyagkártyájuk terhére. A Népszava szerint az üzemanyagkártyákat idén júliusig 44 ellenzéki és 75 kormánypárti politikus használta a 199 parlamenti képviselőből, és az ellenzékiek 37,2 millió forintnyit, míg a kormánypártok politikusai 89,1 millióért tankoltak.

A képviselők között a legtöbbet, 2,7 millió forintot Hörcsik Richárd költötte üzemanyagra, ő Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 5. számú választókerületéből ingázik Budapestre, saját bevallása szerint is évente 76 ezer - 90 ezer kilométert utazik - 2023-ban több mint 4,8 millióért tankolt. Második helyen Bánki Erik áll, ő majdnem 2,4 millió forintot utazott el a múlt hónap végéig, 2023-ban 12 hónap alatt költött összesen 2,3 milliót erre. Kósa Lajos van a harmadik helyen, aki Hajdú-Bihar 1.számú választókerületének országgyűlési képviselője. Ő 1,9 millió forintnyi üzemanyagot használt el július végéig, ez havi átlagokban 5800 kilométert jelent. A lap emlékeztet: a Mol és az Országgyűlés Hivatala 2024 elején kötött keretszerződést az üzemanyag-használatról. Eszerint 3 év alatt nettó 744 milliót költhetnek üzemanyagra a képviselők és a frakciók. Emellett a frakciók is kapnak külön benzinpénzt is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?