Budapest, 2024. február 23.BYD Atto 3 típusú elektromos autó márkajelzése a BYD autóátadó ünnepségén a Puskás Arénában 2024. február 23-án. A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító kínai vállalat több milliárd eurós, több ezer új munkahelyet létrehozó óriásberuházással Szegeden épít gyárat.MTI/Balogh Zoltán

Óriási akciót villantana Európában a kínai BYD: magyarok is jóval olcsóbban juthatnak elektromos autóhoz?

2024. július 31. 15:02

Többéves partnerségre lép az Uber és a BYD. A cél, hogy világszerte 100 000 új elektromos járművet hozzanak forgalomba az Uber platformján. A kínai gyártó elektromos autóit jelentős kedvezménnyel vásárolhatják meg az Uber sofőrjei.

Az Uber Technologies és a kínai BYD autógyártó bejelentette, hogy többéves partnerségre lépnek, melynek célja, hogy világszerte 100 000 új elektromos járművet hozzanak forgalomba az Uber platformján. A kezdeményezés elsőként Európában és Latin-Amerikában indul, de később kiterjed majd a Közel-Keletre, Kanadára, Ausztráliára és Új-Zélandra is - írja a Reuters.

A partnerség keretében a BYD elektromos járműveit kedvező árképzéssel és finanszírozási lehetőségekkel kínálják majd az Uber sofőrjeinek. Ez különösen fontos lépés lehet az elektromos autók elterjedése szempontjából, hiszen az ilyen járművek magas önköltségi ára és a megnövekedett hitelköltségek eddig akadályozták széles körű elterjedésüket.

Az éghajlatváltozással kapcsolatos aggodalmak fokozódása és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló törekvés igényének kielégítésére adott a közlekedési ágazat villamosításának globális ösztönzésének. Az Uber és a BYD közös célja, hogy támogassák ezt az átállást különféle kedvezményekkel, amelyek magukban foglalják a járművek karbantartását, töltését, finanszírozását és lízingelését.

Ha egy Uber-sofőr elektromos járműre vált, akkor akár négyszer annyi emisszió-előnyt is elérhet, mint egy átlagos autós, egyszerűen azért, mert többet van úton

- mondta Dara Khosrowshahi, az Uber vezérigazgatója. A vállalatok azt is bejelentették, hogy együtt fognak dolgozni azon, hogy a BYD önvezető technológiákkal ellátott járműveit integrálják az Uber fuvarmegosztó platformjába. Ez egy újabb lépést jelenthet az autonóm közlekedési megoldások felé.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Emlékezetes, a BYD tavaly megelőzte a Teslát mint a világ legnagyobb elektromos járműgyártóját - Bár Elon Musk vállalata azóta visszaszerezte ezt az első helyet. A Tesla októberben tervezi bemutatni saját robotaxi termékét. Az Uber januárban már közölte együttműködését a Teslával annak érdekében, hogy ösztönözze az elektromos autók használatát sofőrjei körében az Egyesült Államokban.

Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?