28 °C Budapest
Női kéz vezetés autó térrel szöveg

Ezzel rengeteg magyar autós nem számolt 2024-ben: csúnya vége lesz, ha megszokásból vezetnek

2024. július 27. 21:01

A nyár a felejthetetlen utazásokról és kalandokról szól, az autósok számára azonban megterhelő időszak. A forró napsütés, a gőzölgő aszfalt és a hosszú út mind kihívást jelent, különösen, ha gyerekekkel kelünk útra. A Hankook szakértői hasznos tippekkel segítenek, hogy biztonságosan és gondtalanul élvezhessük nyári utazásainkat - olvasható a vállalat közleményében.

Induljunk időben! Az időzítés kulcsfontosságú. A hajnali indulás sok család számára bevált, mivel a gyerekek még álmosak és könnyen pihenhetnek tovább az autóban. Este lefektethetjük őket az utazásra alkalmas ruhában, így reggel már nem kell az öltözködéssel bajlódni. Hosszabb autóút alkalmával tartsunk megállókat, ahol a gyerekek kiszállhatnak, mozoghatnak, játszhatnak.

Gondoskodjunk a biztonságról és kényelemről az utazás során! Indulás előtt ellenőrizzük a gyermekülést és a biztonsági öveket, valamint aktiváljuk az ajtók gyerekzárját. Pakoljunk be játékokat, könyveket, olyan holmit, amivel a gyerekeket le lehet kötni az út során.

A kellemes utazás érdekében tervezzük meg előre az útvonalat, figyelve a pihenőhelyekre és benzinkutakra. Ellenőrizzük az elsősegélycsomag állapotát, vigyünk magunkkal alapvető gyógyszereket és nedves törlőkendőket. Ne felejtsünk el elegendő vizet és egészséges rágcsálnivalókat csomagolni, hogy elkerüljük a nem tervezett megállásokat. Fontos a várható időjárásra is felkészülni, ezért készítsünk elő az időjárásnak megfelelő ruházatot és felszerelést.

A pihenés nem elvesztegetett idő! Ne feledkezzünk meg a rendszeres megállókról sem, hogy mindenki kinyújtózhasson és pihenhessen egy kicsit. Gondoskodjunk róla, hogy a sofőr kipihent legyen, és szükség esetén váltsuk egymást a volán mögött, hogy elkerüljük a fáradtságot.

Készítsük elő a dokumentumokat! Ellenőrizzük, hogy minden szükséges dokumentum, például a jogosítvány, személyes okmányok, a forgalmi engedély és a biztosítási papírok, nálunk legyenek, és könnyen hozzáférhető helyen tároljuk őket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ellenőrízzük az autónkat! A gépjármű megfelelő műszaki állapotát fontos rendszeresen ellenőrzni. Mielőtt hosszabb útra indulnánk, érdemes néhány dologra külön figyelmet fordítani. Ilyen például a megfelelő abroncsnyomás, amely elengedhetetlen a biztonságos vezetéshez. A túl alacsony vagy túl magas nyomás nemcsak az abroncsok élettartamát rövidíti meg, hanem a jármű stabilitását és az üzemanyag-fogyasztást is befolyásolja. A nyári melegben az abroncsnyomás könnyebben változhat, ezért érdemes rendszeresen és minden hosszabb út előtt ellenőrizni és a gyártó által ajánlott szintre beállítani.

Ellenőrizzük az abroncsok állapotát is! Az abroncsok barázdáinak mélysége kritikus a biztonság szempontjából. Nyári abroncsok esetében a futófelület mintázata simább, kevesebb mély barázdával rendelkezik, hogy maximális tapadást biztosítson száraz és nedves útfelületeken. A minimálisan ajánlott barázdamélység nyári gumik esetében 3 mm.

Válasszunk az évszaknak megfeleló abroncsot! A szezonális abroncs használata azért fontos, mert az eltérő időjárási körülményekhez más-más gumiösszetétel és futófelületi mintázat szükséges. Nyári abroncsok esetében a futófelület mintázata simább, kevesebb mély barázdával rendelkezik, hogy maximális tapadást biztosítson száraz és nedves útfelületeken. A megfelelő abroncsok kiválasztása jelentősen növeli a jármű biztonságát és teljesítményét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. szeptember 8. 07:33