25 °C Budapest
A forgalom és a környék látványa az E45-ös európai útvonalon Ausztriában.Az E45-ös európai útvonal Európa leghosszabb dél-északi autópályái közé tartozik.A háttérben a hegyek és a festői környező települések láthatók.A közúti forgalom a jobb oldalon halad.

Súlyos bírságot kockáztat, aki így utazik Ausztriában: repkednek a 120 eurós büntetések

2024. július 25. 09:04

Nem ajánlott gondatlanul felragasztani az osztrák autópálya-matricát a szélvédőre, mert komoly bírságot kaphatunk. Az egyébként 11,5 eurós tíznapos úthasználati engedély könnyen több mint tízszeresére drágulhat.

Egy Ausztriában kiránduló magyar járt úgy, hogy mivel az autópálya-matricát nem megfelelően ragasztotta fel a szélvédőre, vagy nem volt jól látható, 120 eurós büntetést kapott. Hiába vették meg  az egész ország területére szóló autópálya-matricát 4.840 forintért.

Néhány hét elteltével hivatalos magyar nyelvű levél érkezett Ausztriából, amelyben az ASFINAG, az osztrák autópálya-társaság ellentmondást nem tűrő módon azt közölte, hogy szabálysértést követtek el - írja az Economix.

Az indoklás szerint a matrica mindössze 30 százalékban volt felragasztva a szélvédőre, és a hozzá tartozó ellenőrző szelvény sem lett eltávolítva, ami visszaélésre ad lehetőséget, és az újrafelhasználás kockázatát hordozza. A szabálysértés típusa „az autópályadíj megfizetésének elmulasztása”, amiért négy héten belül 120 € összegű büntetés megfizetését várták a megadott bankszámlaszámra. 

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 7. szombat
Regina
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?