24 °C Budapest
Traffic in forest road with deer caution roadsign car accident

Autósok, figyelem! Erre lehet számítani, sokba fájhat a javíttatás, ha nem vigyázunk

2024. július 22. 09:55

Az őzek kezdődő párzása miatt óvatosságra, figyelmesebb közlekedésre hívja fel a figyelmet a következő egy hónap során az Országos Magyar Vadászati Védegylet- írja a 24.hu.

Az autósoknak a következő egy hónapban fokozott figyelemmel kell közlekedniük, ugyanis augusztus közepéig tart az őzek párzási időszaka. Az üzekedés során az őzbakok kergetik a sutákat és versengenek egymással, emiatt gyakrabban jelennek meg a közutakon, akár napközben is.

Magyarországon az őz a legnagyobb egyedszámú és legelterjedtebb nagyvadfaj, így gyakorlatilag az egész ország területén lehet számítani felbukkanásukra a közutakon, ami fokozott balesetveszélyt jelent július második felétől augusztus közepéig. Az évente bekövetkező 7400 nagyvadelütés 78 százalékában őzet gázolnak el, nagy részét éppen az üzekedés idején.

A védegylet azt javasolja az autósoknak, hogy közlekedjenek lassabban a megengedett sebességnél. Ha egy állat átfut a jármű előtt, ne gyorsítsanak, mert valószínűleg egy másik is követni fogja. Amennyiben a vadelütés elkerülhetetlen, vészfékezzenek és készüljenek fel az ütközésre, de ne rántsák el a kormányt, hogy elkerüljék a súlyosabb baleseteket.

Mi alapján választanak a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül?

Sokan az egyetemi tanulmányaik megkezdésével párhuzamosan nyitják meg első lakossági folyószámlájukat, ezért a pénzintézetek rendkívül kedvező ajánlatokat kínálnak az új ügyfeleknek. Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak a családok és a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül. 

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Create your own user feedback survey

Create your own user feedback survey

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 6. péntek
Zakariás
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?