24 °C Budapest
Mogyoród, 2023. július 23.Elrajtol a Forma-1-es Magyar Nagydíj mezõnye a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 23-án.MTI/Kovács Tamás

Már holnaptól komoly lezárások lesznek Budapest térségében: errefelé vasárnapig kitart a káosz

MTI
2024. július 17. 19:03

A 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj ideje alatt, július 18-21. között, jelentős forgalmi változások lesznek érvényben a versenypálya környékén. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság ingyenes buszjáratokat biztosít a nézők számára, és a szabálytalanul parkoló járműveket elszállítják. Az érintett útszakaszokon rendőri irányítással és tájékoztató táblákkal segítik a forgalom folyamatosságát.

A 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt forgalmi rend változások lesznek július 18-21. között – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Közölték, hogy a versenypályát a H8 HÉV-vel lehet megközelíteni. A kerepesi megállótól ingyenes buszok szállítják az érdeklődőket a Hungaroring 3-as kapujáig, ahonnan minden nézőtéri hely elérhető. A délutáni órákban az ingyenes buszok a gödöllői MÁV- és HÉV-megállókhoz viszik vissza a nézőket.

A versenyhétvégén, a futamot követően a rendőrség a forgalom függvényében dönt az utak egyirányúsításáról. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőri irányítással és tájékoztató táblákkal segíti a forgalom folyamatosságát minden érintett útszakaszon – ismertették a police.hu-n. Hangsúlyozták, hogy a rendezvényre érkezőknek számolniuk kell a beléptetés hosszabb idejével, és a versenypálya környékén július 18. reggeltől július 22. reggelig megállási tilalom lesz érvényben.

A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, és csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok – figyelmeztettek. A forgalmi változásokkal kapcsolatban közölték, hogy Szilasligeten a József Attila úton a forgalom kétirányú lesz egészen a 3-as számú főútig, és Mogyoródon a Gödöllői és Dózsa György úton is, ahogy a közlekedési helyzet engedi.

A Kerek-tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt csak a főbejárat felé, délután pedig a Kerek-tó felé lehet majd közlekedni. Az Aquaréna és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú marad. A Hungaroring főbejárata és a Szilasligeti buszforduló között az autósok csak a főbejárat felől haladhatnak egy irányba (7-es és 6-os kapu felé), a versenyek végén azonban megfordul a forgalmi rend.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A verseny után a Super Gold belső parkolóból Csömör irányába lehet közlekedni, de a forgalom függvényében a távozási irány a 6-os kapun keresztül Kerepes-Szilasligeten át a 3-as főút felé is változhat. A Kerek-tótól a versenyt követően két irányban lehet majd közlekedni: az M3-as autópálya vagy Mogyoród felé – közölte a rendőrség.

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 28. szerda
Ágoston
35. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?