31 °C Budapest
Herceghalom, 2023. március 11.Kiégett és sérült gépjármûvek az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármû kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek.MTI/Lakatos Péter

Fordulat az M1-esen történt, porviharos tömegkarambol ügyében? Őt hozhatják ki vétkesként az eljárásban

2024. július 16. 09:30

Nem zárult még le az eljárás a tavaly márciusban az M1-esen történt tömegkarambol ügyében - emlékezetes, óriási porvihar érte el a sztrádát, a rossz látási viszonyok között 41 autó rohant egymásba, egy ember meghalt, 39-en megsérültek. A szakértő szerint nem meglepő, hogy az eljárás elhúzódik, már egy "átlagos" autóbalesetnél is 80-120 oldalnyi irat keletkezik. Hozzátette: valószínűleg a végén valamelyik autóst fogják kihozni vétkesként.

16 hónappal az M1-es autópályán történt porviharos tömegbaleset után a rendőrségi eljárás továbbra sem zárult le, gyanúsítotti kihallgatás sem történt az ügyben - írja a Népszava. A balesetben 41 autó ütközött, egy ember meghalt, 39-en megsérültek, az autók közül 19 totálkárosra tört. Ismert, tavaly márciusban Pest és Fejér megye határán porvihar keletkezett az autópálya térségében, ami jelentősen rontotta a látási viszonyokat, így rohantak egymásba az autók.

Most a lapnak Henézi Diána Sarolta, a Széchenyi egyetem közlekedési tanszékének adjunktusa azt mondta: ilyen esetekben a közútkezelő is lehet vétkes, de nem jellemző, hogy felelősségre vonják, "bárki lehet majd gyanúsított, aki ott volt, nem tartotta az időjárásnak megfelelő követési távolságot és sebességet".

Hozzátette: nem tartja kivételesnek, hogy elhúzódik egy ilyen ügy, felidézte, hogy már egy átlagos, két-három szereplős baleset rekonstrukciójára is 1+1 hónap van, ami alatt 80-120 oldalnyi irat keletkezik - képzeljük csak el, mi lehet egy 41 kocsit érintő balesetnél.

A szakértő azzal együtt is arra számít, hogy valamelyik autóst nevezik meg a baleset okozójaként, hogy 2 órával korábban nem messze a tömegkarambol helyszínétől hasonló körülmények között ütközött egy kamion és egy személyautó is. A rendőrség mégsem korlátozta az autópálya forgalmát, valamint  ellentmondásos szemtanúi nyilatkozatok vannak arról is, hogy az autópálya-kezelő hogyan és miről tájékoztatta a közlekedőket az elektronikus táblákon.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Lakatos Péter, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?