36 °C Budapest
közelkép a bilincsekről. szelektív fókusz.

Hiába okozott majdnem tömegkarambolt az M7-esen: bicskanyitogatóan kevés büntetést kapott az audis ámokfutó

2024. július 14. 15:34

Mindössze 200 ezer forintra büntették azt a sofőrt, aki luxusautójával kis híján tömegtragédiát okozott az M7-esen még tavasszal, emellett 1 évre eltiltották a vezetéstől: az Audi vezetője szinte fékezés nélkül rohant a kocsisorba, 8 autót összetört, többen megsérültek. Mivel a balesetnek nem voltak súlyos sérültjei, csak szabálysértési eljárás indult, ott pedig ez a maximum büntetés. A luxusautón kb. egy szervizelés kerül 200 ezer forintba.

Mindössze 200 ezres pénzbírságot kapott, és egy 1 évre eltiltották a vezetéstől azt a sofőrt, aki luxuskocsijával 8 autót tört össze az M7-esen még áprilisban - számolt be az RTL Híradó. Mivel a balesetben senki sem sérült meg súlyosan, a szlovák rendszámú Audi sofőrje ellen nem büntetőeljárás, hanem szabálysértési eljárás indult. Batta Zoltán István, a somogyi rendőr-főkapitányság sajtóreferense a büntetés kapcsán elmondta: a döntésnél figyelembe vették, hogy nem az okozón múlt, hogy nem történt súlyosabb baleset.

Herpy Miklós közlekedési szakjogász arról beszélt, szabálysértési eljárás keretein belül ennél keményebb büntetést már nemigen lehetett volna kiszabni. Szerinte a 200 ezres bírságnak nincs visszatartóereje azoknál, akiknek jóformán csak egy szervizelés kerül ennyibe az autójukon.

Amikor Magyarország útjain a több tízmilliós értékű autók ma már hemzsegnek, akkor nem lehet csak 200 ezer forintban tartani az egy ilyen súlyos baleset esetén alkalmazandó pénzbírság maximum összegét

- fogalmazott. A szabálysértési bírság maximális összegét tavaly emelték, ekkor lett a legmagasabb adható büntetés 200 ezer forint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 15. csütörtök
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?