Car Repairing Time. Close Up Motor Oil PouringTo Internal Combustion Engine. Repairing Car Chores At The Garage, Full Frame, Ambient Light, Copy Space

Mégsem áldozott le a belső égésű motoros autóknak Európában? Itt az új javaslat: lenne egy kiskapu

2024. július 4. 10:45

Az Európai Néppárt (EPP), az Európai Parlament legnagyobb törvényhozói csoportja egy új dokumentumtervezet szerint arra törekszik, hogy enyhítse az EU által a CO2-kibocsátó autók 2035-re tervezett kivezetésének szabályait - írta a Reuters. A tervezet célja, hogy lehetővé tegye az alternatív, nulla kibocsátású üzemanyagok használatát a belső égésű motoros járművekben.

A múlt hónapban tartott európai parlamenti választásokon az EPP minden törvényhozói csoport közül a legnagyobb arányban nyert mandátumot: a 720 törvényhozóból 188-an kerültek be a párt színeiben. A héten Portugáliában tartott találkozón az EPP képviselői megvitatják az EU Parlament következő ötéves ciklusának politikai prioritásait. A Reuters által ismertetett tervezet többek között azt is célul tűzte ki, hogy "felülvizsgálják az új személygépkocsikra és kisteherautókra vonatkozó CO2-csökkentési szabályokat annak érdekében, hogy 2035 után lehetővé váljon az alternatív, nulla kibocsátású üzemanyagok használata".

Az EU tavaly fogadta el, hogy 2035-ben betiltja az új CO2-kibocsátású autók értékesítését. Az Európai Bizottság azonban ígéretet tett arra, hogy 2035 után is lehetővé teszi az olyan új autók értékesítését, amelyek kizárólag "e-üzemanyagokkal" működnek. Az e-üzemanyagok szintetikus üzemanyagok, amelyekkel a belső égésű motoros autók is működhetnek. Ez a kivétel Németország kérésére került bevezetésre.

Az EPP nem részletezte pontosan, hogyan szeretné módosítani a gépkocsik CO2-szabályozását. A dokumentum szerint "felülvizsgálnák a belső égésű motorokra vonatkozó tilalmat és élvonalbeli belső égésű motoros technológiát fejlesztenének".

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 7. vasárnap
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 6. 19:22
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem