24 °C Budapest
Four White trucks in line on a country highway

Itt a friss bejelentés: a hétvégi hőség miatt feloldják ezt a tilalmat, ez rengeteg autóst érint

2024. június 20. 15:03

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása 2024. június 22-én szombaton 22 órától június 23-án vasárnap 22 óráig lett volna érvényben, azonban a kamionstopot a szombat éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztás miatt az éjszakai időszakban szombat 22 óra és vasárnap reggel 6 óra között felfüggesztik - jelentette be csütörtökön az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM).

A felforrósodott vezetőfülkében várakozás nemcsak egészségtelen, a továbbindulás után jelentősen leronthatná a hivatásos sofőrök koncentrációs képességét is. A hétvégi forgalomkorlátozás feloldását a szállított áruk minőségének megőrzése, az árukárok megelőzése, a termékek mielőbbi célba juttatása is indokolja - fűzte hozzá a minisztérium.

Extrém, illetve nagyon erős UV-B sugárzás várható pénteken az ország egész területén - tájékoztatta a HungaroMet Nonprofit Zrt. csütörtökön. Közlésük szerint a figyelmeztetési kritériumot meghaladó extrém UV-B sugárzás várható a Nyugat-Dunántúlon, a Közép-Dunántúlon, a Dél-Dunántúlon, Pest vármegyében és Budapesten, illetve a Dél-Alföldön. Ezeken a területeket az UV-index meghaladja a 8.0 értéket, a lehetséges maximum érték pedig 8,3. Továbbá nagyon erős UV-B sugárzás várható pénteken az Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon, ezeken a területeken az UV-index meghaladja a 7.0 értéket.

A szakemberek arra kérnek mindenkit, hogy fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott leégés ellen.

Pénteken általában sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel (helyenként akár vastagabb is lehet a fátyolfelhőzet). Csapadék nem valószínű. Időnként megélénkül a déli, délkeleti szél. A maximum-hőmérséklet 30 és 38 fok között alakul, délen lesz a magasabb csúcsérték. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szombaton az erősebb gomolyképződés és a fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. Szórványosan előfordul záporeső, zivatar. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira, északira fordul és megerősödik. A hajnali 16, 24 fokról délutánra 29 és 37 fok közé melegszik fel a levegő, délkeleten mérhetik a magasabb, északnyugaton az alacsonyabb értékeket. 

Vasárnap sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként kialakulhat záporeső, zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél. A minimum 14, 22, a maximum-hőmérséklet 28 és 35 fok között valószínű, délkeleten számíthatunk a magasabb értékekre. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 27. csütörtök
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm