Emberi kéz elektromos autó töltőállomáson. Környezetbarát fenntartható energia koncepció. EV jármű.

Itt a Ferrari új, méregdrága szuperautója: ez lesz a dúsgazdagok kedvence, megnézhetik magukat a konkurensek

2024. június 19. 17:14

A Ferrari, amely első elektromos autóját jövő év végén dobja piacra, 500 000 eurós kezdőárat határozott meg a modellre, miközben egy új üzem megnyitásával készül, amely jelentősen, akár harmadával is növelheti a csoport gyártási kapacitását - jelentette a Reuters.

A Ferrari, amely benzinmotoros sportautóiról híres, bejelentette első elektromos járművét, amelynek ára 500 000 euró lesz, azaz kb. 200 millió forint a Reuters értesülései szerint. Ez az összeg jelentősen meghaladja a luxus elektromos járművek jelenlegi átlagos eladási árát. Az új modell gyártására készülő üzem a cég hagyományos bázisán, Maranellóban nyílik meg, ami lehetővé teszi a cég számára, hogy évi termelési kapacitását akár 20 000 autóra növelje.

A Ferrari nem kommentálta az új elektromos jármű áráról vagy az üzem megnyitásáról szóló híreket. A gyár építése jelentős lépést jelentene a vállalat számára, amely tavaly kevesebb mint 14 ezer autót adott el. A termelés növelése ugyanakkor kockázatokkal járhat a márka exkluzivitásának megőrzése szempontjából.

A vállalat sikeresen terjeszkedett a Purosangue SUV bevezetésével, ami azt mutatja, hogy képes bővíteni kínálatát anélkül, hogy veszélyeztetné prémium pozícióját a piacon. A Ferrari részvényeinek tulajdonosai szerint továbbra is nagy kereslet mutatkozik a márkára, és hosszú várólisták alakultak ki egyes modellek esetében.

Az új maranellói üzemben nem csak elektromos autókat, hanem benzines és hibrid modelleket is gyártanak majd. Egy második elektromos modell fejlesztése is folyamatban van, bár a cég óvatosan közelít a termelési kapacitás bővítéséhez. A Ferrari vezérigazgatója korábban már hangsúlyozta az új üzem fontosságát a vállalat jövőbeli rugalmasságának és műszaki képességének biztosítása szempontjából. Elemzők szerint az új elektromos modell magas árazása segíthet fenntartani a profitmargót és kompenzálni az új technológia fejlesztési költségeit.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Összességében a Ferrari stratégiája arra utal, hogy óvatosan terjeszkedik az elektromos járművek piacára, miközben igyekszik megőrizni prémium márkaimidzsét és magas profitját is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 27. csütörtök
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 26. 21:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm