23 °C Budapest
Electric automobile loading, plugged into charging station.

Érkezik az olcsó elektromos Volkswagen: így vágnának vissza Kínának a németek

2024. május 29. 18:15

A Volkswagen bejelentette, hogy versenyképes árú elektromos járműveket fejleszt az európai piacra, hogy megállítsa kínai riválisainak előretörését. Terveik szerint az új modell, az ID.1 világpremierje 2027-re várható - jelentette a Reuters.

A Volkswagen bejelentette, hogy alacsony költségű elektromos járműveket fog fejleszteni – a vállalat így akarja fokozni a versenyképességét a kínai gyártókkal szemben. A német autógyártónak az a célja, hogy 2027-re piacra dobjon egy olyan elektromos járművet, amelynek ára körülbelül 20 000 euró lesz (nagyjából 7,75 millió Ft). Oliver Blume, a cég vezérigazgatója szerint ez a lépés az európai ipar és az itteni vásárlók érdekeit szolgálja majd.

A Volkswagen döntése hátterében álló eseményekről sem szabad megfeledkeznünk: a kínai autógyártók egyre nagyobb piaci részesedést szereznek Európában és hazai terepen is erős konkurenciát jelentenek. A vállalat hangsúlyozta, hogy az új projekt során kiemelt figyelmet fordítanak az alkatrészek európai gyártására, ami csökkenti a szállításból adódó környezeti terhelés mértékét.

A Volkswagen felhívta a figyelmet arra is, hogy az európai autógyáraknak sürgősen fel kell készülniük a versenyre, mivel gyakorlatilag az ágazat túlélése forog kockán.

A vállalat 2026-ig 10 milliárd eurós megtakarítás és költségcsökkentés végrehajtását tervezi saját márkáján belül. Thomas Schaefer, a Volkswagen márkafőnöke kiemelte, hogy bár az új modell ára alacsony lesz, nem jelent majd kompromisszumos megoldást sem a technológiai innováció, sem a formatervezés vagy a minőség tekintetében. Schaefer szerint az elektromobilitás sikere Európában politikai támogatást és versenyképes keretfeltételeket igényel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 1. hétfő
Tihamér, Annamária
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem