Minsk, Belarus, August 2021 - Office of dealer Mercedes-Benz. Mercedes-Benz is a German automobile manufacturer

Ennyit az elektromos autókról? Visszavonulót fújt a Mercedes: visszaállnak a benzinre, hibridre

2024. május 8. 15:14

A Mercedes-Benz eláll az elektromos járművek piacán kitűzött kitűzött ambiciózus céljaitól a gyengülő eladási adatok miatt - közölte a Bloomberg. A cég a belátható jövőben továbbra is gyárt majd belső égésű motorral működő és hibrid modelleket, ha a kereslet ezt indokolja - írták. .

A Mercedes-Benz Group AG visszavonulót fújt: azt közölte eláll a korábban kitűzött ambiciózus elektromos járművekkel kapcsolatos céljaitól. A gyengülő eladások miatt a cég a belső égésű motorok felé fordul. Ola Källenius, a vállalat vezérigazgatója szerint az elektromos járművekre való átállás hosszabb időt vehet igénybe, mint előzetesen várták. A cég tervei szerint továbbra is gyártani fog belső égésű motoros és hibrid járműveket, amennyiben a piaci kereslet ezt indokolja.

A Mercedes első negyedéves árrése 9%-ra csökkent, ami több mint két éve a legalacsonyabb szint. Ez részben az elektromos járművek, például az EQS és EQE modellek alacsony megrendelései miatt van. Az autógyártók közül nem csak a Mercedes szenved az elektromos autók iránti kereslet csökkenésétől; a támogatások megszüntetése és a töltőinfrastruktúra hiányosságai is hozzájárultak ehhez.

A nagyobb belső égésű motorral hajtott járművek továbbra is jelentős nyereséget generálnak az autógyártóknak. Kína piaca különösen fontos lehet a luxusautó-gyártók számára, mivel ott még mindig nagy kereslet van ezekre a modellekre. Janne Werning szerint a belső égésű motorokhoz való ragaszkodás ronthatja a haszonkulcsokat és osztalékokat. A befektetések megoszlása közötti döntés hatással lehet az eredményességre.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az elmúlt két évben, amióta Källenius bemutatta stratégiáját, a Mercedes kapitalizációja csak csekély mértékben nőtt. Daniel Schwarz elemző szerint ez még mindig jó stratégia lehet ahhoz, hogy a Mercedes megkülönböztethesse magát versenytársaitól.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem