15 °C Budapest
Business Start up SME concept. Young startup entrepreneur small business owner working at home, packaging and delivery situation. package sell buy online

Pusztító csapást mért a Vinted a FoxPostra: a durva terhelés betett a rendszernek, erre senki sem számított

2024. április 23. 18:08

A Vinted akciója miatt használhatatlanná vált a FoxPost, a cég szerint az elmúlt napokban „szökőárszerű terhelés éri a rendszerüket” - írja a Telex. Az olvasói jelzésekből az derült ki, hogy az emberek napok óta nem tudnak csomagot feladni, vagy csak kis szerencsével találnak üres helyet az automatákban. Felmerült a FoxPost rendszerének megbízhatatlansága is, az hiába jelez ugyanis üra fakkot, a helyszínen derül ki, hogy fullon van a masina.

A Vinted ingyenes szállítási akciója miatt használhatatlan vált a FoxPost az olvasók jelzései szerint. A lap a helyzettel kapcsolatban megkérdezte a csomagküldő céget. Azt a választ kapták, hogy „az elmúlt napokban szokatlanul magas, szökőárszerű terhelés érte a FoxPost rendszerét, ami egy független e-kereskedelmi piactér által meghirdetett, rövid időtartamú ingyenes csomagküldési akció következménye.”

"A váratlan akció népszerűsége miatt a csomagforgalom szökőárszerűen megnövekedett, ami időszakosan extrém módon terheli meg rendszerünk aktuális kapacitását. Mivel a terhelés egy időben jelentkezik, ennek következményeként a FoxPost automatákban folyamatos a csomagmozgás, ami pontatlan jelzéseket eredményez az automaták foglaltságáról az online felületeken” – áll Bengyel Ádám vezérigazgató és társalapító nyilatkozatában. A lapnak küldött válaszlevél kitér arra, hogy a terhelés csökkentésén folyamatosan dolgoznak, ezért hosszabbították meg a FoxPost futárainak munkaidejét, akik amint tudják, ürítik a kiemelt automatákat.

A cég felvette a kapcsolatot a Vinteddel is. Az online piactér válasza az volt, hogy „miután értesültek a csomagküldési problémákról, törölték az ötnapos ingyenes szállítási limitet a FoxPost-rendeléseknél a kampányban. Ez azt jelenti, hogy megszűnt az időnyomás, a felhasználóknak nem kell aggódniuk amiatt, hogy a csomagjaikat az ötnapos időszakon belül kellene feladniuk". A csomagküldő szerint egy-két napon belül kezelhető mértékűre csökken a csomagautomaták telítettsége, a hét végére pedig normalizálódhat a helyzet - írták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm