Szintet lép a német diszkontlánc, jön az ALDIgo: végleg búcsút vesznek a kasszásoktól?

Szintet lép a német diszkontlánc, jön az ALDIgo: végleg búcsút vesznek a kasszásoktól?

2024. április 20. 14:33

Az Aldi, globális diszkont szupermarketlánc, forradalmasítja az élelmiszer-kiskereskedelmet az ALDIgo bevezetésével, Illinois államban. A mesterséges intelligencia segítségével eltörli a pénztári sorokat, pénztárosokat és szkennereket, lehetővé téve a vásárlók számára, hogy zökkenőmentesen vásároljanak és fizessenek.

Az Aldi, a globális diszkont szupermarketlánc, amely Németországból indult, új irányt vesz az élelmiszer-kiskereskedelemben az ALDIgo bevezetésével- derül ki a Food&Wine oldalán. Ez a pénztár nélküli vásárlási rendszer már működik egy Illinois állambeli Aurorában található üzletben. Az ALDIgo technológiát a Grabangoval közösen fejlesztették ki, fejlett számítógépes látáskamerák és mennyezeti szkennerek segítségével nyomon követi a kosárba helyezett termékeket.

A vásárlóknak nem kell sorban állniuk vagy pénztárosokkal foglalkozniuk; fizethetnek hitel- vagy bankkártyával, illetve a Grabango alkalmazás QR-kódjának használatával. Az alkalmazás alapvetően Apple Pay-t támogat, de hamarosan a Google Pay is elérhetővé válik. A

Will Glaser, a Grabango alapítója és vezérigazgatója szerint az ALDIgo bevezetése fontos lépés az élelmiszeriparban. Hangsúlyozta, hogy ennek az innovációnak egy mindennapi használatban lévő üzletben kell elindulnia, nem pedig egy kifejezetten erre a célra épített helyszínen, mert így derülnek ki igazán a rendszer esetleges hibái.

Az Amazon Just Walk Out technológiájától eltérően, -amely elsősorban gyors vásárlásokhoz ideális-, az Amazon Fresh élelmiszerüzleteiben mostantól intelligens bevásárlókocsikat vezetnek be. Ezek a kocsik képernyővel rendelkeznek, amely megmutatja a kosár tartalmának jövőbeli költségét. Az Amazon szerint ez lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy jobban kezeljék költségvetésüket bevásárlásaik során.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Aldi és Glaser egyelőre nem erősítette meg, hogy az ALDIgo technológia más helyszíneken is elérhető lesz-e. Azonban úgy tűnik, hogy a hagyományos bevásárlókocsik használata továbbra is szükséges marad.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem