Kiderült: ezek a legnépszerűbb sajátmárkás termékek

2010. április 27. 14:02

Két éves a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. diszkontáras sajátmárkás termékcsaládja, az S-Budget. A termékcsalád sikeréhez hozzájárul, hogy a magyar vevők majdnem minden termékkategóriában figyelembe veszik a sajátmárkákat -áll az áruházlánc mai közleményében.

A vásárlók 2008 áprilisában találkozhattak először a SPAR Csoport ún. diszkont termékcsaládjával, az S-Budget-vel az üzletekben. Az első körben 40 termék került bevezetésre, középpontban az alapélelmiszerek álltak - jelenleg közel 240 ilyen cikk szerepel a SPAR kínálatában. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vevők nagy része a romló gazdasági helyzetben a kedvező ár-értékű sajátmárkás termékek felé fordult. Jól látszik az is, hogy a kereskedelmi márkák forgalomnövekedése egy hosszú távú trend eredménye.

A SPAR sajátmárkák iránti keresletnövekedést vizsgálva kiderült, hogy ma az S-Budget márka termékkategóriánkénti legkedvezőbb árával jelenti a húzóerőt. A legkedveltebb termékek között szerepel többek között az S-Budget tej, az ásványvíz, a tejföl, a friss tojás, a búzafinomliszt, a vaníliás cukor, a papír zsebkendő stb.

A SPAR maximálisan törekszik arra, hogy ennél a termékcsoportnál is megbízható magyar gyártók bevonásával valósítsa meg a választék bővítését, az S-Budget család kínálatában megtalálható cikkek 75%-a magyar termék. A múlt évben a SPAR sajátmárkák forgalmi részesedése a teljes forgalmon belül 20% fölé emelkedett. A magyarok majdnem minden termékkategóriában nyitottak a sajátmárkákra. A SPAR sajátmárkáit a megkérdezettek (főbevásárlók és a vásárlást befolyásolók) 78%-a ismeri, ezen belül az S-Budget márkát 61%-uk.*

*Forrás: Nielsen Piackutató Kft. - Kereskedelmi márkák alakulása Magyarországon, 2009. őszi reprezentatív "ShopperTrends" felmérés

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm