17 °C Budapest

Már a taxisok is a Sziget mellett lobbiznak

2011. január 18. 08:32

A tegnapi nap folyamán két taxisszervezet is kiállt a Sziget Fesztivál mellett. Az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) nyílt levélben kérte Tarlós István főpolgármestert, hogy a Sziget Fesztivál területhasználati díjával kapcsolatosan változtassa meg eredeti javaslatát. Az indítvány mellett a legnagyobb hazai taxis szervezet, a Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetsége (TFTSZ) is kiállt - írja a Világgazdaság.

A múlt pénteken a Magyar Szállodaszövetség által közzétett állásfoglalás után, tegnap két taxisszervezet is kiállt a megafesztivál mellett. Az OTSZ elnöke, Metál Zoltán nyílt levelet fogalmazott meg, melyben arra kéri Tarlós István főpolgármestert, hogy módosítsa eredeti javaslatát, a fesztiválra vonatkozó területhasználati díjjal kapcsolatosan.

"Egyrészről megértjük, hogy Budapest nehéz anyagi helyzetben van, ám úgy gondoljuk, hogy egy ilyen mértékű bérleti díj kiszabása nemhogy a bevételt növelné, de a turisztikai hozadékot csökkentené, hiszen ha nincs fesztivál, nincs látogató vendég és turista sem. Bízunk abban, hogy a fővárosi döntéshozók belátják, nem lesz extra bevétel, ha emiatt nem lehet megrendezni a fesztivált, hiszen tudomásunk szerint, nem áll sorban senki, aki kibérelné ennyi pénzért ezt az amúgy az év 11 hónapjában üresen álló területet." - olvasható az OTSZ elnökének nyílt levelében.

A legnagyobb magyarországi taxis szervezet, a Taxi Fuvarozó Társaságok Szövetsége is kiállt a nyílt levélben megfogalmazottak mellett. A szervezetnél is úgy vélik, hogy a rendezvény turisztikai jelentősége megkérdőjelezhetetlen, és számottevő bevételt hoz évről évre a különböző szolgáltatóknak, így a taxisszakmának is.

 

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm