21 °C Budapest

Ajándék az utolsó utáni pillanatra: fesztiválbérlet karácsonyra, olcsón

2010. december 24. 07:30

Sosem lehet elég korán elkezdeni a nyár tervezését - ezzel a felkiáltással, és jó üzleti érzékkel már most lehet bérleteket kapni a legnagyobb hazai és külföldi fesztiválokra. A szervezők elsősorban azokra gondolnak, akik tanácstalanul állnak az ajándékozás elé.

Évek óta működő üzleti gyakorlat, hogy már a karácsonyi szezonra vásárolhatunk bérleteket a következő év legnagyobb nyári könnyűzenei fesztiváljaira. A szervezők például a tanácstalan szülőkre gondolnak ezzel a lehetőséggel, hiszen ha a csemete kedveli az adott rendezvényt, nem igazán lehet mellényúlni. Ráadásul sok esetben több ezer forintos kedvezménnyel vehetjük meg ilyenkor a bérletet, sőt, sokszor különféle ajándékokat is kaphatunk a jegyhez.

A dolog problémásabb része, hogy - kevés kivételtől eltekintve- ilyenkor még egyetlen fellépő neve sem ismert, a megvásárolt bérleteket pedig nem váltják vissza. A nagyobb fesztiválok széles kínálatát tekintve azonban szinte biztos, hogy a megajándékozott talál majd olyan programokat, amelyek elnyerik tetszését.

Sziget, VOLT, Balaton Sound: olcsóbb árak, ajándékok

Bár a 2010-es fesztiválszezon véget ért, a legjelentősebb hazai fesztiválok szervezői már a jövő nyári programokon dolgoznak. Az őszi-téli időszakban elsősorban a világsztárok ügynökeivel zajlanak a tárgyalások: 2011-ben a megszokottnál is tartalmasabb programot és nagyobb neveket várnak Sopronba, Zamárdiba és az Óbudai-szigetre.

 

Fotó: sziget.hu


A formálódó line upról még semmit nem árulnak el, a legjelentősebb hazai fesztiválok dátumai azonban véglegesek, és már az is biztosra mondható, hogy 2011-ben 2010-es áron lehet majd hozzájutni a heti- és napijegyekhez egyaránt.

2011. június 29 - július 2. között 19. alkalommal nyitja meg kapuit Magyarország legismertebb és legnépszerűbb vidéki eseménye, a soproni VOLT Fesztivál, egy héttel később, július 7-10. között pedig ötödször is fesztiválozókkal telik majd meg Zamárdi szabadstrandja, a Heineken Balaton Sound idejére. A régió legjelentősebb fesztiválja, a Sziget ugyancsak 19. alkalommal augusztus 10-től 15-ig várja a látogatókat az Óbudai-szigeten - ismét ezernyi programmal.

A fesztiválok igazi ünnepek - tartják sok tízezren idehaza. Ezzel az örömmel, vagyis egy igazi fesztivállal lephetik meg szeretteiket mindazok, akik fesztiválbérletet vásárolnak karácsonyr. Újdonság, hogy a VOLT Fesztiválra és a Heineken Balaton Soundra az idei évtől korlátozott számban gold VIP-belépőket is árusítanak.

A kiemelt jegyirodákban Üdülési Csekket és Sodexo Utalványt is elfogadnak. A fesztivaljegy.hu oldalon, a VOLT BOLT-ban és Sopronban vásárolt Sziget, VOLT Fesztivál, Heineken Balaton Sound bérlet mellé egyedi, 2011-es fesztivál falinaptár és díszcsomagolás is jár ajándékba.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hegyalja ajándékba, közel féláron

A Hegyalja-rajongók már karácsonykor a fesztivált ünneplik. Az igazi tokaji buliig még hátra van pár bemelegítő koncert és jó néhány piros betűs ünnep a naptárban, az idei karácsonyi Hegyalja-ajándéknak viszont itt az ideje.

A karácsonyi Hegyalja bérlet-akció idején december 24-ig 13 ezer forintért, közel fél áron válthatunk négy napos bérletet a tokaj-rakamazi bulira.

A bérletek a Ticketportal rendszerén keresztül rendelhetők, vagy a Ticket Express és az Interticket hálózatában.

A nagyobb európai rendezvények is indulnak

A világ egyik legjelentősebb ilyen rendezvényének számító Glastonbury fesztivált június végén rendezik, de már most elfogyott rá minden jegy. A hasonlóan neves dán Roskilde december elsején kezdte el árusítani a bérleteket, a legolcsóbbak 1725 koronába, azaz 63 ezer forintba kerülnek.

 

Fotó: exitfest.org


A magyar fiatalok által egyre kedveltebb újvidéki EXIT Fesztivál is kínál akciós jegyeket, egészen december 24-ig (így elvileg szenteste is intézhetjük az online foglalást). A 2011-es fesztivál július 8 és 11 között kerül megrendezésre, a speciális karácsonyi akció keretében két bérlet vásárlása után a harmadikat ajándékba adják.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 10. péntek
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem