8 °C Budapest

Ennyit keres Alekosz, ennyit a villalakók

2011. június 19. 07:58

A Való Világ negyedik szériájának hősei több százezer forintot kaszíroznak egy pár órás, fárasztónak éppen nem mondható "fellépéssel". Az egykori villalakók fizetése igen csak kiemelkedőnek számít, hiszen a KSH által nemrég közölt bruttó hazai átlagkersetek még havi szinten is jócskán ez alatt vannak.

A Blikk kezébe került egy lista, mely a Való Világ negyedik szériájának szereplőinek gázsiját tartalmazza. Eszerint Alekosz, a valóságshow győztese bruttó 325 ezer forintot keres egy alig két órás "műsorral". VV Béci még Alekoszt is lepipálja. Bár a lista szerint ő csak bruttó 287 ezer forintot kaszíroz egy-egy hakni alkalmával, azonban Béci ezért a pénzért csak egy órán keresztül áll a rajongók rendelkezésére.

VV Jerzy is szépen keres, ő átlag 170 ezer forintért vállal fellépést. A lista szerint Jerzyt barátaival együtt is ki lehet bérelni; "csomagban" 210 ezer forintért adnak privát chippendale-műsort. Magánrendezvényekre akár már 70 ezer forintért is ellátogat a valóságshow második helyezettje, ebben az árban 10 perc tánc és félórás közönségtalálkozó van benne.

Ennyi a nyugdíja Trokán Péternek, a Szomszédok sztárjának - KATTINTS!

A többi egykori villalakó se panaszkodhat. Olivér például 250 ezer forintért oszt autogramot, bulizik, vagy éppen közös fényképet készít a rajongókkal. VV Éva ugyanezért a pénzért viszont csak annyit ígér, hogy emlékezetes lesz az a rendezvény amire elhívják.

Sokan még havonta se visznek haza ennyit

Az idei év első négy hónapjában a bruttó átlagkeresetek 2,6 százalékkal, míg a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 4,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrisebb jelentéséből.

Áprilisban nemzetgazdasági szinten 5,9 százalékkal voltak magasabbak a havi bruttó átlagkeresetek, mint egy évvel korábban, s elérték a 214 731 forintot. Ezen belül a versenyszférában a növekedés 4 százalékos volt, a költségvetés területén pedig 10,8 százalékra rúgott. Az előbbi területen így 219 941 forint, míg a költségvetés esetében 204 894 forintos bruttó átalagkereset alakult ki.

Az első négy havi átlagkeresetek a versenyszférában 5,3 százalékkal nőttek, míg a költségvetés területén, a 2010. évi eseti keresetkiegészítés januári és márciusi kifizetése miatt 4,5 százalékkal elmaradtak 2010 azonos időszakához képest.

Az első négy hónapban teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 211 216 forint volt, ezen belül a vállalkozásoknál dolgozóké 216 597, a költségvetési szervezeteknél alkalmazásban állóké pedig 200 414 forint volt.

A KSH nem közöl havi reálkereseti adatokat, mivel a nettó átlagkeresetek nem veszik figyelembe a családi adókedvezményt, s ezért az így számított adatok nem tükröznék a reálpozíciókat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az első négy hónapban a nemzetgazdasági szinten az átlagos, családi kedvezmény nélkül számított havi nettó átlagkereset 140 410 forint, míg az áprilisi 142 501 forint volt, az utóbbi 7,6 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A fizikai foglalkozásúak 98 100, a szellemiek pedig 183 100 forintot kerestek átlagosan az első négy hónapban.

A rendszeres, prémium, jutalom, egyhavi különjuttatás nélküli keresetek az év első négy hónapjában átlagosan 4,6 százalékkal, ebből a versenyszférában dolgozóké 3,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. A költségvetési intézményeknél dolgozók közfoglalkoztatottak nélkül számított alapilletménye az úgynevezett illetményautomatizmusnak köszönhetően 1,6 százalékkal emelkedett ugyanezen időszak alatt.

A 223 900 forintos nemzetgazdasági szintű átlagos havi átlagkereset 2,7 százalékkal haladta meg az előző év január-áprilisit. A munkajövedelmen belül az egyéb munkajövedelem aránya átlagosan 5,7 százalék volt.

A legjobban fizető gazdasági ág továbbra is a pénzügyi, biztosítási tevékenység volt, bruttó 501 700 forinttal, amit az információ és kommunikáció 403 900 forinttal, valamint a villamosenergia-, gáz-, gőzellátás követte 364 000 forinttal. A legkevesebbet a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás (124 500 forint), illetve a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat (143 600 forint) ágakban dolgozók kerestek.

 

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm