Így költi el Alekosz a sokmilliós főnyereményt

2011. május 14. 12:02

"Alekosz olyan, ha elmegy vásárolni, három ötszázast visz magával, hogy ne költsön többet. Ha volt egy húszezrese, az volt az első, hogy elment a bankba, hogy fölváltsa, mert ő nem szereti a húszezreseket, tízezreseket." - nyilatkozta a ValóVilág 4 győztesének édesapja a Velvetnek. Alekosz a nyereményét PayPass karórán kapja: úgy is mondhatnánk, ezt a fizetési rendszert neki találták ki...

Nagy Tibor a Velvetnek elmondta: fia mindig ötszázasokra váltotta be a húszezreseket, de ha egy kicsit is gyűröttebb volt a pénz, visszaadta, hogy adjanak vasaltabbat.

"Alekosz mindig a legolcsóbb helyre megy vásárolni, nem fogja elverni a pénzt, az tuti. Nem lottózik, mert arra sem költi a pénzt, de amikor megkérdeztem, hogy mire költene egy nagyobb nyereményt, akkor azt mondta, egy lakást venne. Hát, most megnyerte. Azt nem fogja eladni, az biztos, ahogyan az autót sem, mert neki még soha nem volt új autója." - mondta az apa.



Mintha neki találták volna ki...

Az szja-törvény szerint a nyereményekből származó bevétel után adózni kell. A 12 millió forintos pénznyeremény adója 16 százalék, így a győztes bő 10 millió forintot kap "készhez".

Mint az közismert, a ValóVilág nyertese egy éven át havi egymillió forintot kap Takarékpont-számlán, hozzá egy PayPass karórát.

Mi is ez a karóra?

A MasterCard PayPass egy olyan fizetési technológia, amelyet a kisebb összegű vásárlások gyors lebonyolítására fejlesztettek ki. Ezt a technológiát a MasterCard 2002-ben vezette be, amely gyors és biztonságos alternatívát nyújt a kisösszegű készpénzes vásárlások helyettesítésére.

Íme Alekosz luxuslakása: milliókat kaszálhat rajta - KATTINTS!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Korábban Magyarországon csak a PayPass technológiával ellátott bankkártyák voltak forgalomban, a chipes karórák 2010 novemberétől elsőként váltak elérhetővé.

A PayPass elfogadás legfőbb előnyei:

• Biztonságérzetet nyújt (a kártyát nem kell átadni a kereskedőnek lehúzásra).
• Praktikus, kényelmes és mindig kéznél van.
• Nincs a pénztárnál hosszú várakozás.
• Nem kell aggódnod, hogy van-e nálad készpénz.
• Ha az órádat mindig magaddal hordod, a pénzed sem hagyod otthon.

Jelenleg világszerte közel 78 millió PayPass kártya van forgalomban, az elfogadóhelyek száma pedig megközelíti a 245.000-et. Az első Európai PayPass kártyákat Törökországban bocsátották ki, mára a régió több országában, így Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Szerbiában is alkalmazzák a technológiát, karórás verzióban is. A fizetések felső összeghatára országonként változik. Jelenleg Magyarországon ez a limit bruttó 5 ezer forint alkalmanként. 


Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy nap maximum 25 000 Ft-ért (5×5 000 Ft) vásárolhatsz, maximum alkalmanként 5 000 Ft értékben természetesen, ha ez az összeg a számládon a rendelkezésedre áll. Az óra kibocsátási díja: 12 990 Ft. Ha az órát visszaadod, elveszíted vagy ellopják, akkor is ki kell fizetni az óra teljes kibocsátási díját, függetlenül attól, hogy az órát mikor adod vissza, lopták el vagy veszett el. Természetesen Alekosznak nem ötezer forintonként kell elköltenie a nyereményt, hiszen a pénz bankszámláján halmozódik, a nagyobb vásárlásokat bankkártyával, átutalással, esetleg készpénzzel intézheti.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.05.01 21:07
Nincs minőségi munkavégzés igazán hatékony koncentráció nélkül. Valljuk be, ez sajnos sokszor neheze...
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem