12 °C Budapest

Hol juthatsz gyorsan készpénzhez? A válasz megérkezett

Pénzcentrum
2010. augusztus 19. 04:44

Hosszabb futamidőre is mehet, csak alacsonyabb legyen a havi részlet A jegybank adatai szerint idén június végén 596,7 milliárd forint volt a bankok által kihelyezett személyi kölcsönök állománya, ami 3,8%-kal elmarad az egy évvel korábbi 620,4 milliárd forintos állománytól. Ennek megfelelően a Pénzcentrum.hu által megkérdezett bankok többsége is arról számolt be, hogy némi visszaesés tapasztalható a személyi kölcsön igénylések tekintetében. Aktuális körképünkben azt vizsgáltuk, hogy a hazai kereskedelmi bankok milyen személyi kölcsön ajánlatokkal várják a 300 ezer, a 600 ezer, illetve az 1 millió forintot igénylő ügyfeleiket.

Ha az összehasonlító táblázatot szeretnéd először megnézni, akkor kattints IDE!

Az Erste Bank szakértője az igénylések számának megtorpanását az ügyfelek óvatosabb hitelfelvételi kedvének tulajdonítja. Az OTP-nél és az MKB Banknál az előző évihez hasonlóan alakultak a számok, de például a Raiffeisen és a Budapest Bank ügyfelei is jobban meggondolják a kölcsön felvételét.

Az Allianz Bank már tavaly decemberben felfüggesztette a személyi kölcsönök értékesítését, más bankok csak a deviza alapú finanszírozásból szálltak ki. Euró alapon már csak az Erste, az OTP és a RaiffeisenBank adott ajánlatot, utóbbinál a termék "last minute"-jellegű, mivel szeptembertől már nem lesz elérhető.

Az ügyfelek által tipikusan igényelt hitelösszeg 500 ezer és 1 millió forint között mozog, az igénylők a havi törlesztőrészlet minimalizálása érdekében inkább a hosszabb, 60 hónap feletti futamidőket részesítik előnyben.

A Raiffeisen Banknál a kondíciók terén történt némi könnyítés, a forint alapú személyi kölcsön hitel díjai ugyanakkor jelentősen mérséklődtek. Jelenleg érvényben van a hitelbírálati díj visszatérítési akció, augusztus 23-tól pedig egy újabb is indul. A szükséges dokumentumok benyújtását követően egy héten belül is pénzhez juthat az ügyfél, de akár 3-4 napra szorítható az ügyintézési idő. A törlesztőrészlet a futamidő előrehaladtával folyamatosan csökken, például 1 millió Ft 60 hó esetén az utolsó évben már csak 27 006 Ft a havi részlet.

20 ezer forinttal alacsonyabb havi törlesztő? Kamatot vágott a Raiffeisen Bank

Százezer devizahitelest érint visszamenőleges kamatvisszatérítés

A konzervatív hitelezési politikát képviselő Budapest Bank csak kisebb szigorítások hajtott végre, erősebb hangsúlyt kapott a jövedelemvizsgálat. A kondíciók ugyan nem változtak, de a törvényi változás következtében megnőtt a kötelező dokumentációk mennyisége. A bank júniusban megszüntette a svájci frank alapú személyi kölcsön termékcsaládot, így jelenleg csak forint alapú személyi kölcsönt nyújt. Tovább bővült a hitelfedezeti biztosítás köre, a munkanélküli biztosítás időtartama 10-ről 12 hónapra emelkedett. A meglévő és jó hitelmúlttal rendelkező ügyfeleknek most 3%-os promóciós kamatkedvezményt kínálnak, az átlagos ügyintézési idő jelenleg 3-5 munkanap.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

30 ezer frankhitelest érint az augusztusi kamatcsökkentés

A Citibank egy kedvező, állandó ajánlatot kínál az internetes regisztráció útján jelentkezők részére. Amennyiben a személyi hitelt a bank holnapján igényli az ügyfél és mellette nyit - és a futamidő alatt fenntart - egy Citibank Nullaforintos Bankszámlát. Ha erről a számláról törleszt az ügyfél, akkor a hitelt kezelési költség felszámítása nélkül, kamatkedvezménnyel (22,9%-os kamattól) kaphatja meg. ‪

Nemzetközi elismerés a Citibank netbankjának

Az ügyintézési idő a fiókhálózatban hiánytalanul benyújtott dokumentáció esetén 2-3 nap a folyósításig, sok esetben azonban 24 órán belül pénzhez jut az ügyfél.‬

Melyik banknál találom a legolcsóbb személyi kölcsönt? Összehasonlító táblázat

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem