Ennyi volt, kivonulásról dönthetett az egyik legnagyobb boltlánc: meglepő, ki veheti át az üzleteket

Pénzcentrum2024. október 26. 14:27

Az Auchan kivonulhat az orosz piacról, leányvállalatát a Gazprombank veheti át. Az orosz üzleti környezet egyre nehezebb a külföldi cégek számára, így az adóemelések és a hazai versenytársak miatt a boltlánc is a távozás mellett dönthetett.

A Le Monde értesülései szerint az egyik legnagyobb orosz bank, a Gazprombank megvásárolhatja az Auchan áruházlánc oroszországi leányvállalatát – számol be a The Kyiv Independent, a cikket a Portfolio szemlézte.

Az Auchan azon kevés francia üzletláncok egyike, amelyek az ukrajnai invázió kezdete óta nem hagyták el az orosz piacot, ahol 2022 februárjában globális forgalmának 10 százalékát bonyolította.

A hírek szerint azonban az Auchan kivonulhat Oroszországból, részben a külföldi cégekre kivetett adóemelések és az orosz oligarchák tulajdonában lévő konkurencia miatt. A lehetséges vevő, a Gazprombank, korábban az IKEA-tól vásárolta meg a Mega bevásárlóközpont-láncot, ahol számos Auchan áruház is található. Az Auchan jelenleg 94 hipermarkettel és 138 szupermarkettel rendelkezik Oroszországban.

Címkék:
auchan, oroszország, világ, orosz, kivonulás, boltlánc, gazprom, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,