Dübörög a kampány Amerikában: egy hét múlva választanak elnököt, de már lehet szavazni

Pénzcentrum2024. október 24. 13:14

A demokrata elnökjelölt, Kamala Harris és a republikánus Donald Trump az utolsó napokban is intenzíven kampányolnak a november 5-i választások előtt. Miközben Harris Pennsylvaniában próbálja meggyőzni a bizonytalan szavazókat, Trump Georgia államban a keresztény evangélikusok támogatását igyekszik elnyerni. A korai szavazás több államban is rekordokat dönt, ami mindkét jelölt számára bizakodásra ad okot - jelentette a Reuters.

Kamala Harris szerdán egy pennsylvaniai városházi rendezvényen igyekezett messzebb kerülni Joe Biden elnök politikájától. Az eseményen Harris kijelentette: "Az én kormányzásom nem a Biden-kormányzat folytatása lesz. Saját elképzeléseimet és tapasztalataimat hozom ebbe a feladatba." Az alelnök hangsúlyozta, hogy számos kérdésben a vezetés új generációját képviseli, és új megközelítéseket kíván alkalmazni. Harris ígéretet tett a magas élelmiszerárak elleni fellépésre, és sürgette a közel-keleti háború befejezését. Trumpot "fasisztának" és "veszélynek" nevezte "Amerika jólétére és biztonságára" nézve.

A rendezvényen Harris válaszolt néhány, a korábbi álláspontjait érintő kérdésre is. Például megerősítette, hogy elnökként nem tiltaná be a frackinget (a gáz egyik kitermelési mechanikája, amely régóta viták tárgya az országban), ez pedig változást jelent a 2019-es elnökjelölti kampányban képviselt álláspontjához képest. A Legfelsőbb Bíróság esetleges reformjával kapcsolatban pedig úgy nyilatkozott, hogy "tanulmányozhatjuk, hogy ez valójában hogyan is nézne ki".

Eközben Donald Trump Georgia államban folytatta kampányát. A volt elnök Zebulonban egy vallási témájú  rendezvényen vett részt, ahol a korai szavazás rekordszámairól beszélt. "A szavazatok Georgia államban rekordot döntöttek" - mondta Trump. "Nagyon jól állunk, és remélhetőleg helyre tudjuk hozni az országunkat."

Trump később Duluthban tartott nagygyűlést, ahol olyan ismert személyiségek is megjelentek, mint Tucker Carlson, a Fox News egykori sztárműsorvezetője, Robert F. Kennedy Jr. korábbi független elnökjelölt, valamint Jason Aldean countryzenész is. Aldean a korai szavazásra buzdította a jelenlévőket, ami Trump korábbi álláspontjához képest komoly változást jelent.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Floridai Egyetem választási laboratóriumának adatai szerint már közel 25 millió választópolgár adta le szavazatát, akár a személyes korai szavazáson, akár a levélben leadott szavazatokon keresztül. Több csatatérállam, köztük Észak-Karolina és Georgia is rekordot döntött a korai szavazás első napján.

Mind Pennsylvania, mind Georgia kulcsfontosságú szerepet játszik a választások kimenetelében, így várható, hogy mindkét jelölt a kampány hátralévő részében is gyakran látogat majd ezekbe az államokba.

Címkék:
választások, rendezvény, szavazás, világ, kampány, trump, donald trump, választás, kamala harris,