Vizsgálja a hatóság Liam Payne halálának körülményeit: gyanús halálesetként kezelik

MTI2024. október 17. 20:15

Meghalt Liam Payne, a 2010-ben megalakult, de 2016 óta nem szereplő One Direction brit popegyüttes 31 éves énekese. A zenész Buenos Airesben átesett harmadik emeleti szállodaszobájának erkélykorlátján, és lezuhant a belső udvarra - közölte szerda este a TMZ hírportál az argentin rendőrség közlése alapján. A vádhatóság szerint öt szemtanút hallgatnak meg, hogy rekonstruálhassák az énekes utolsó óráit. Ugyan minden arra utal, hogy Payne halála idején egyedül volt, az ügyet az előírásoknak megfelelően gyanús halálesetként kezelik.

Payne a tragikus eset előtt feltehetőleg kábítószer hatása alatt agresszívan viselkedett a Palermo városrészbeli Casa Sur szálloda halljában, majd felkísérték a szobájába. Egy szállodai alkalmazott lett figyelmes a zajra, amelyet Payne lezuhanása okozott. A rendőrség még vizsgálja a haláleset körülményeit.

Az argentin ügyészség a halottkémi jelentés első megállapításait ismertetve közölte, hogy az énekes, aki feltehetőleg bódult állapotban volt, az esés miatt keletkezett többszörös traumák, belső- és felületi vérzések következtében halt meg. Ugyan minden arra utal, hogy Payne halála idején egyedül volt, az ügyet az előírásoknak megfelelően gyanús halálesetként kezelik.

A városi rendőrség, amely átvizsgálta a helyszínt, alkohol és széttört berendezési tárgyak mellett olyan készítményt is talált, amely első ránézésre kábítószer lehet. Payne szobájában a többi között klonazepám hatóanyagú szorongásoldó gyógyszert is találtak. A rendőrség a belső udvaron egy palack whiskeyt, egy öngyújtót és egy mobiltelefont talált. Az ujjlenyomatok vizsgálata folyamatban van.

A vádhatóság szerint öt szemtanút hallgatnak meg, hogy rekonstruálhassák az énekes utolsó óráit.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Payne Zayn Malikkal, Louis Tomlinsonnal, Niall Horannal és Harry Stylesszal alakította meg 2010-ben a One Directiont, miután mind szerepeltek az X Factor tehetségkutató műsorban. A világ egyik legismertebb popegyüttesévé vált a csapat, amely öt album és négy világturnét után 2016-ban határozatlan időre abbahagyta a zenélést.

Címkék:
vizsgálat, baleset, rendőrség, halál, zene, drog, haláleset, énekes, világ, kábítószer, zenész, halálos baleset,