Mégis, mire készülhet Donald Trump? Súlyos dolgot kért az amerikai választás napjára a volt elnök

Pénzcentrum2024. október 14. 12:15

Donald Trump nem az ő támogatóitól vagy külföldi szereplőktől tart, hanem a „radikális őrültektől" az amerikai választás napján. A volt elnök azt javasolta, hogy a katonaságot is vessék be.

Donald Trump volt elnök azt javasolta, hogy a katonaságot vessek be az „ellenség belső” kezelésére a választási napon, mondván, hogy nem az ő támogatóitól vagy külföldi szereplőktől tart, hanem a „radikális őrültektől” - írja a CNN.

Szerintem a nagyobb probléma az, hogy belülről érkeznek. Vannak nagyon rossz emberek. Vannak betegek is. Radikális baloldali őrültek

– mondta Trump a Fox News „Sunday Morning Futures” című műsorában Maria Bartiromónak adott interjújában.„Szerintem ez nagyon könnyen kezelhető lenne, ha szükséges, akár a Nemzeti Gárdával, vagy ha igazán szükséges, a katonasággal, mert nem hagyhatjuk, hogy ez megtörténjen” – tette hozzá.

A volt elnök, akinek támogatóit 2021. január 6-án a Kongresszus 2020-as választási eredményének tanúsítását próbálták megakadályozni a Capitolium megrohamozásával, lekicsinyelte a saját szavazóitól származó fenyegetéseket. „Nem, szerintem nem – nem a Trumpra szavazó oldalról” – válaszolta Trump, amikor Bartiromo megkérdezte, vár-e zavargásokat a választás napján.

Kamala Harris kampánya Trump kijelentéseire reagálva hangsúlyozta, hogy ezeknek a szavaknak „minden amerikait aggasztaniuk kellene”.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Trump azt állítja, hogy amerikai honfitársai rosszabb ‘ellenségek’, mint a külföldi ellenfelek, és azt mondja, hogy katonai erőt vetne be ellenük. Ha figyelembe vesszük a diktátori terveit az első napra, az alkotmány megszüntetésének felhívását és azt a tervét, hogy olyan emberekkel veszi körül magát, akik korlátlan hatalmat adnak neki, ha visszatér a hivatalba, akkor mindez minden amerikait aggodalommal kell, hogy eltöltsön, aki törődik a szabadságával és biztonságával

- mondta Ian Sams, Harris kampányának egyik vezető szóvivője vasárnapi nyilatkozatába.

Címkék:
világ, donald trump, választás, hadsereg, elnök, amerikai egyesült államok, amerikai választások, amerikai választás, kamala harris,