Leleplezte az orosz hadsereget Volodimir Zelenszkij? Már ők is Putyin oldalán harcolnak

Pénzcentrum2024. október 14. 13:45

Az ukrán elnök szerint változtatni kell a védelmi kapcsolatokon és sok máson is, ugyanis Észak-Korea az ukránok szerint nem csak fegyverrel, hanem katonákkal is segíti Oroszországot - tudósított a Reuters.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök friss nyilatkozatában arra figyelmeztetett, hogy Ukrajnának és partnereinek felül kell vizsgálniuk védelmi kapcsolataikat, miután egyre több jel utal arra, hogy Észak-Korea aktívan támogatja Oroszországot az Ukrajna elleni háborúban. Az ukrán vezető szerint nemcsak fegyvereket, hanem katonákat is küld Phenjan Moszkvának.

Zelenszkij videóüzenetében kiemelte, hogy az Oroszország és Észak-Korea közötti szövetség egyre erősödik.

Itt nem csak fegyverek átadásáról van szó, hanem valójában arról, hogy Észak-Koreából emberek kerülnek a megszállók fegyveres erőihez

- fogalmazott az ukrán elnök.

Az ukrán vezető hangsúlyozta, hogy a megváltozott körülmények között Ukrajnának és szövetségeseinek át kell értékelniük együttműködésüket.

Nyilvánvaló, hogy ilyen körülmények között a partnereinkkel való kapcsolatunknak fejlődnie kell

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

- jelentette ki Zelenszkij, hozzátéve, hogy a frontvonalnak több támogatásra van szüksége, különös tekintettel a hosszú távú képességekre és a tartós ellátásra.

A dél-koreai védelmi miniszter, Kim Yong-hyun kedden egy parlamenti meghallgatáson beszélt arról, hogy "nagy a valószínűsége" annak, hogy Észak-Korea csapatokat küld Oroszország megsegítésére az ukrajnai konfliktusban. A miniszter azt is megerősítette, hogy valószínűleg igazak azok a hírek, melyek szerint észak-koreai katonatisztek vesztették életüket egy ukrán támadásban az oroszok által ellenőrzött területen.

Az orosz fél tagadja az ukrán vezető által tett állításokat. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön újságíróknak azt nyilatkozta, hogy az észak-koreai csapatok ukrajnai jelenlétéről szóló hírek "újabb álhírnek tűnnek". Korábban a Kreml már visszautasította azokat a dél-koreai állításokat is, amelyek szerint Észak-Korea esetleg katonákat küldött volna Oroszországba megsegítésére, vagy nagyobb mértékű bevetést mérlegelne.

címlapi kép: Ukrán elnöki sajtóhivatal, MTI/MTVA 

Címkék:
észak-korea, oroszország, világ, ukrán, védelem, vezető, elnök, háború, orosz-ukrán háború,