Óriási egészségügyi reform érik: ez nagy súllyal eshet a latba a közelgő választásokon

Pénzcentrum2024. október 3. 16:49

Az egészségügyi ellátás kérdése ismét előtérbe kerülhet a 2024-es amerikai elnökválasztási kampányban. Kamala Harris alelnök és kampánycsapata fokozott erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a téma központi szerepet kapjon - számolt be a CNN.

A Harris-kampány nemrég egészségügyi reklámkampányt indított, amely többek között az Obamacare védelmére és a gyógyszerárak csökkentésére összpontosít. Emellett egy 43 oldalas jelentést is közzétettek, amely Donald Trump és alelnökjelöltje, JD Vance egészségügyi elképzeléseit bírálja.

Larry Levitt, a KFF egészségügyi politikáért felelős ügyvezető alelnöke szerint "a demokraták mindig az egészségügyről akarnak beszélni, mert politikai előnyük van a republikánusokkal szemben a kérdésben a választókkal szemben". Egy friss felmérés szerint az amerikai felnőttek kétharmada úgy véli, hogy az egészségügy nem kap elég figyelmet a kampányban. Sarah Fioroni, a Gallup vezető kutatója hangsúlyozta: "Az amerikaiaknak fontos az egészségügy. Tudni akarják, hogy a jelöltek hogyan állnak az egészségügyhöz."

Harris és Trump is ígéretet tett az egészségügyi ellátás megfizethetőbbé tételére. Harris tervei között szerepel az Obamacare támogatások állandósítása, az inzulinár-plafon kiterjesztése és a Medicare gyógyszerár-tárgyalások felgyorsítása. Trump korábban az Obamacare hatályon kívül helyezését szorgalmazta, de újabban azt állítja, hogy megmentette a törvényt. Egy szeptemberi vitán azt mondta: "Vannak elképzeléseim egy tervről."

A Harris-kampány azzal vádolja Trumpot és Vance-t, hogy terveik veszélyeztetnék a már meglévő betegségekkel rendelkezők biztosítási fedezetét. A Trump-kampány ezzel szemben azt állítja, hogy az elnök "rendkívül tisztában van az országunk egészségügyi küzdelmeivel" és célja az egészségügyi ellátás megfizethetőbbé tétele.

Címkék:
egészségügy, amerika, ellátás, kampány, trump, donald trump, amerikai egyesült államok, egészségügyi ellátórendszer, amerikai, kamala harris,