Pofátlan csalással húzták volna le Michael Schumacher családját: elképesztő, mire készültek

Pénzcentrum2024. szeptember 26. 17:15

A német ügyészség vádat emelt három férfi ellen, akiket idén tartóztattak le egy állítólagos zsarolási kísérlet miatt. A terv Michael Schumacher, a Forma-1 legendás versenyzőjének családját célozta meg - írta meg a The Guardian.

A fő gyanúsított, egy 53 éves wuppertali férfi, azzal fenyegetőzött, hogy privát fotókat és videókat hoz nyilvánosságra, amennyiben nem kap 15 millió eurót a Schumacher családtól. Az anyagok között állítólag olyan képek is voltak, amelyek a hétszeres világbajnokot 2013-as súlyos síbalesete előtt és után ábrázolták.

A képek feltételezhetően egy másik 53 éves férfitól származnak, aki 2021-ig a Schumacher család biztonsági őreként dolgozott. Az ügyészség szerint "öt számjegyű" összegért adta el az anyagot, és jelentős börtönbüntetésre számíthat zsarolási kísérletben való bűnrészesség, valamint a magánélet megsértésének vádjával.

A fő gyanúsított júniusban többször is felhívta a család egyik alkalmazottját a pénz követelése céljából. Azzal fenyegetőzött, hogy a képeket a sötét weben teszi közzé, ha nem fizetnek. A férfit zsarolási kísérlettel vádolják, amiért akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.

A harmadik vádlott a fő gyanúsított 30 éves fia, aki bűnrészességgel vádolható, mivel apja kérésére lenyomozhatatlan e-mail címet hozott létre. Ezt használták arra, hogy mintákat küldjenek a zsarolóanyagokból a Schumacher családnak. A család értesítette a svájci hatóságokat, akik a nyomozás során Németországba vezető szálakat találtak.

Címkék:
család, csalás, férfi, világ, ügyészség, zsarolás, terv,